Obiceiuri pentru noroc si semne despre viitorul an, de Revelion. Traditiile romanesti sunt dintre cele mai complexe atunci cand vine vorba despre trecerea in noul an. Si mai toate fac referire la ce anume trebuie sa facem pentru a avea un an nou plin de belsug si de sanatate. Astfel, potrivit datinei din strabuni, se presupune ca pe data de 31 decembrie se petrec o serie de evenimente prevestitoare pentru noul an. De exemplu, vremea din acea zi prezice gradul de rod al anului ce va sa vie. Asadar, daca este senin, anul va fi secetos, daca este innorat, anul va fi ploios iar daca este luna plina anul va fi bogat in recolte. Cat despre bucatele care trebuie puse pe masa in noaptea dintre ani, este important potrivit datinei sa avem carne de porc pentru ca acest animal este considerat de neoprit, carne de peste pentru ca este un animal vioi insa este interzisa carnea de pui, pentru ca acesta din urma scurma inapoi si acest lucru presupune o stagnare in problemele anului precedent, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Sucul de lamaie, leacul care te scapa de durerile de gat si de cele dentare. Lamaia s-a dovedit a fi un remediu natural eficient pentru diverse probleme de sanatate. Bogata in vitamina C, calciu, fier, proteine, sodiu, carbohidrati si zaharuri, zeama de lamaie este eficienta in tratatea mai multor afectiuni. Iata ce poti trata cu ajutorul lamaii! Lamaia contine pectine, un tip de fibre care formeaza un gel intestinal ce usureaza miscarile peristaltice. Astfel, sucul de lamaie contribuie prevenirea costipatiei si la o mai buna digestie a alimentelor prajite, deoarece acizii acestuia topesc grasimile. Asadar, ori de cate ori iei o masa bogat in grasimi asigura-te ca bei si un pahar cu suc de lamaie. In plus, sucul si pulpa de lamaie sunt descompuse in organism pentru fabricarea carbonatului de potasiu care are rolul de a diminua acidul din stomac, anuntaClick.

Ce greseli de infrumusetare sa evitati de sarbatori. Sunteti pe fuga? Cadourile, mesele de sarbatori si vizitele pe care trebuie sa le faceti in aceasta perioada va consuma timp pretios? Atunci veti fi tentate sa lasati pe ultima suta de metri ritualul de infrumusetare si revigorare a tenului. In aceste conditii, specialistii dermatologi va avertizeaza asupra unor posibile riscuri la care va expuneti daca vreti sa faci totul in zilele de sarbatoare. "In primul rand, nu lasati pe ultima clipa tratamentele de infrumusetare, multe dintre ele inseamna injectari, tratamente laser, peelingul fetei si necesita timp de vindecare. Daca umflaturile se remit in 1-2 zile, vanataile trec in 7-10 zile", declara medicul dermatolog de top Mihaela Leventer, unul dintre pionierii terapiilor laser pentru ten din Romania. In plus, medicii spun ca este bine sa evitati terapiile cosmetice chiar in zilele cu evenimente speciale, cum sunt petrecerile de Revelion, pentru ca riscati iritarea tenului, informeazaLibertatea.

Ingredientul care vindeca pielea de cicatrici. Cicatricile sunt urate si de multe ori ne este rusine sa ne aratam corpul din cauza lor. Din fericire pentru noi o leguma folosita de toate gospodinele in bucatarie poate vindeca cicatricile. Este vorba de ceapa. Are proprietatea de a vindeca celulele cicatrizate. Taie ceapa in bucatele aproape de aceeasi dimensiune. Amesteca 3 grame de sare cu 10 grame de sapun de vase. Pune ceapa si amestecul intr-un bol. Pune amestecul in baie de aburi timp de 15 minute, apoi in apa rece si amesteca incontinuare. Pune amestecul in blender, apoi trece totul prin filtrul de cafea. Acel suc este extractul de ceapa Aplica solutia o data pe zi. Rezultatele vor fi vizibile in cateva saptamani, insa, daca observi roseata sau orice alt efect trebuie sa incetezi tratamentul imediat, scrieDoctorulZilei.ro.

Smochinele, un tonic excelent dupa mesele imbelsugate. Medicii greci si latini indicau in Antichitate consumul smochinelor pentru imbunatatirea starii de sanatate. Indiferent de culoarea lor, cele 150 de soiuri de smochine : galbene, maronii sau violet sunt fructe foarte hranitoare si bogate in zaharuri simple, pe care organismul le poate asimila foarte usor. Nutritionistii europeni sustin ca smochinele sunt surse excelente de energie si de revigorare pentru intregul organism, pentru toate categoriile de varsta. Cercetarile moderne arata ca aceste fructe sunt o sursa naturala de minerale precum magneziu, calciu, fier, fosfor, cupru si sulf. In acelasi timp, doza de potasiu (element de baza pentru sanatatea inimii si pentru controlul hipertensiunii arteriale) depaseste 400 mg in fructele uscate, anuntaClick.