Ai insomnii, iti cade parul si ti se rup unghiile? Iata ce se intampla cu tine! Suntem tot mai obosite, avem senzația că ziua este prea mică pentru ceea ce avem de făcut și suntem tot mai stresate. De vină nu este doar faptul că muncim prea mult sau că ne încărcăm zi de zi cu o sumedenie de sarcini. Responsabil pentru aceste stări poate fi și un dezechilibru hormonal. Există mai multe tipuri de astfel de tulburări care se pot manifesta nu doar prin insomnii și stres, ci și prin căderea părului sau exfolierea unghiilor. Oboseala și insomniile, de exemplu, pot sugera o problemă a glandelor adrenale (suprarenale), acele glande care produc hormonii stresului. Dacă pe lângă aceste simptome vă confruntați și cu constipație, cădere a părului, unghii casante și îngrășare, atunci este posibil să suferiți de o dereglare a tiroidei, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci inainte de a incepe o dieta. Un factor important care influenteaza luarea sau pierderea in greutate este starea psihologica buna. De aceea, specialistii sustin ca este foarte important sa reusim sa ne detasam de stresul cotidian prin meditatie, yoga, sau alte tehnici asemanatoare. Un regim reusit consta in alimentatie echilibrata, activitate fizica regulata, dar si in meditatie, o echipa de cercetatori americani descoperind recent efectele acestei tehnici mentale asupra pierderii in greutate. Potrivit cercetatorilor, meditatia poate lupta si ea impotriva excesului de greutate si obezitatii, ipoteza care confirma alte studii realizate pe aceeasi tema. Meditatia este deosebit de eficienta in eliminarea kilogramelor in plus, dar nu numai ea, ci si alte tehnici ca tai-chi, qi-gong, sofrologia sau yoga, anuntaLibertatea.

Ai trigliceridele marite? Iata cum sa reduci nivelul acestora! Grasimi provenite din alimentatie sau fabricate de organism, trigliceridele reprezinta una dintre cele mai importante rezerve energetice ale corpului. Totusi, ele devin periculoase atunci cand, la fel ca si colesterolul LDL, au valori prea mari. Trigliceridele sunt molecule lipidice alcatuite din diferite tipuri de acizi si sunt prezente in celulele grase (adipocite) si in sange. Majoritatea acestor grasimi provin din alimentatie, o mica parte fiind sintetizata la nivelul ficatului. In urma digestiei, excesul de calorii din alimente se depoziteaza in adipocite ca trigliceride. Acestea formeaza un adevarat rezervor energetic necesar pentru sustinerea activitatilor cotidiene. De asemenea, trigliceridele transporta vitaminele liposolubile (A, D, E si K) in sange, informeazaClick.

Reteta miraculoasa care te scapa rapid de celulita si de grasimea de pe coapse. Femeile vor toate sa arate perfect, insa, din pacate, multe dintre noi ne luptam cu kilogramele in plus, grasimea si celulita. Vrem sa fim ca niste modele, insa nu respectam cateva lucruri esentiale trupului nostru. Ati auzit de "mitul": bei multa apa si scapi de celulita. Ei bine, nu e chiar un mit, ci un fapt adevarat. Beti apa, caci corpul uman e 90 la suta din apa. Deci, cu ce se poate hrani mai bine? Bea un pahar cu apa inainte sa consumi ceai sau cafea, efectele se vor vedea in timp. Renuntati la alcool, tigari si prajeli pentru a scapa de grasimi. Scapam de coaja de portocala doar daca consumam fructe si legume. Sunt esentiale pentru organism alimente precum spanacul, laptele, migdalele, bananele, kiwi si capsunile. Consuma grasimi bune, precum cele din peste, avocado sau nuci. Acizii grasi Omega 3 sunt esentiali pentru o piele sanatoasa, scrieDoctorulZilei.ro.

Cel mai bun anti-aging natural. Adrenalina de dupa exercitii ne da o stare excelenta, insa mai vine cu o serie de alte avantaje: tonus mai bun, muschi intariti, kilograme mai putine. Cercetatorii au descoperit intr-un studiu recent ca exercitiile fizice au legatura si cu incetinirea procesului de imbatranire. Transpiratia, oricat ar fi de controversata, este acel rau necesar. Atunci cand faci exercitii si transpiri este ca si cum ai face sauna, fara sa fii la sauna. Esential este insa ca transpiratia sa nu apuce sa se usuce pe piele si sa-ti incarce porii, dupa ce acestia s-au inchis. Studiile recente arata ca transpiratia contine un antibiotic natural, cunoscut sub denumirea de Dermicin, care ucide bacterii precum E.coli sau Stafilococul auriu, anuntaUnica.ro.