Clasicele globuri de sticla au fost inlocuite cu cele din polistiren, iar beteala - cu fundele din panglici. Brazi artificiali negri, globuri din polistiren si funde din panglici. Acestea sunt ultimele tendinte in materie de ornat pomii de Craciun propuse de designeri.

Pentru a obtine o atmosfera de sarbatoare nu trebuie sa neglijaţi nici ghirlandele decorative, suporturile lumanare sau podoabele in forma de ingerasi.

Pomul de Craciun ramane vedeta casei si a sarbatorilor de iarna. Ornamentele nu mai sunt insa ce erau odinioara. Clasica beteala a fost inlocuita cu fundele din panglici, iar globurile din sticla au fost inlocuite cu cele din polistiren. "Daca va hotarati sa alegeti un brad artificial, trebuie sa stiti ca au aparut si de culoare neagra", aflam de la Florentina Suciu, vanzatoare la un magazin din Capitala.

Designerii propun pentru impodobirea pomului trei variante: clasic, modern sau nonconformist. "Cea mai accesibila decorare a brazilor este cea cu panglica si globulete", ne spune designerul Ionut Popa. Pentru un aspect placut este de preferat ca amplasarea globurilor mari sa se faca pe ramurile de la baza bradului, iar cele mai mici pe ramurile de sus. Instalatia de lumini trebuie sa se imbine cu figurinele-ingerasi si Mos Craciun.

Integral in Adevarul.