Cinci alimente care te hidrateaza pe canicula. Asa cum recomanda specialistii, pentru un stil de viata sanatos e necesar sa consumi zilnic minimum 2 litri de lichide, dar asta nu inseamna ca trebuie sa bei doar apa. La maturitate, corpul uman este format din 60-65% apa - folosita intens de organism. De la reglarea temperaturii pana la eliminarea toxinelor din corp si transportarea oxigenului la celule, apa are un rol esential in mentinerea sanatatii. De aceea, atunci cand esti deshidratata te simti obosita, ametita si irascibila. Castravetii. Racorosi si gustosi, castravetii ocupa locul fruntas in randul legumelor cu un continut de apa de 96%. Nu au grasimi saturate sau colesterol si sunt bogati in vitamina K, vitamina B6 si fier, informeazaClick.

UTILEFoto: Colaj foto

Greseli de igiena pe care le faci vara. Umiditatea si caldura pot creste incidenta de aparitie a infectiilor vaginale si urinare. 75% dintre femei au avut, cel putin o data in viata o infectie vaginala. O igiena intima potrivita poate preveni aceste probleme. In timpul verii, femeile fac cel putin sase greseli cand vine vorba de igiena zonei intime. In afara faptului ca statul jos afecteaza postura si coloana vertebrala, acesta creste riscul infectiilor cu ciuperci. Statul jos creste temperatura, umezeala si frictiunea din zona intima creand conditiile perfecte pentru dezvoltarea ciupercilor si aparitia infectiilor vaginale si urinare. Ridica-te cel putin o data pe ora si fa cativa pasi. Se estimeaza ca 20 ￯ 40% dintre femei folosesc servetele umede pentru zona intima. Intreaba-ti medicul ginecolog despre servetelele umede si solutiile ce promit curatenia acestei zone sensibile. Vei afla ca acestea cresc riscul iritatiilor si a infectiilor vaginale. Zona intima are un sistem propriu de curatare, asa ca servetelele nu au ce sa caute in geanta ta, scrieUnica.ro.

Sase sucuri care topesc grasimea, realizate dintr-un singur ingredient. Ai auzit cu siguranta ca "dieta lichida" topeste kilogramele ca prin minune, iti asigura necesarul de nutrienti si vitamine, o piele frumoasa si stralucitoare si un organism detoxifiat. Cu toate acestea, simpla vedere a cantitatii nesfarsite de ingrediente din sucuri te descurajeaza si te face sa renunti imediat la ideea de a te inhama la o asemenea povara! Tocmai pentru a contracara acest efect, iti propunem sase sucuri usor de preparat, dintr-un singur ingredient, care te vor duce mai aproape de silueta dorita! Sucurile de mai jos pot da dependenta! Sunt usor de preparat si, in plus, te tenteaza cu un aport de nutrienti si vitamine, dar si cu promisiunea de a trage o sperietura zdravana... kilogramelor in plus, anuntaDivahair.ro.

Ce boala poti avea in functie de zona in care te doare burta? Decodificarea rapida si eficienta a durerii abdominale consta in localizarea exacta a zonei de unde vine durerea. Exista mai multe motive pentru care simti durerea in zona abdominala si, in timp ce unele dintre ele sunt inofensife, altele iti pot pune serios sanatatea in pericol, a precizat healthandlovepage.com. Pentru a intelege mai bine posibilele consecinte ale durerii abdominale, primul lucru de facut este sa localizezi zona exacta de unde simti durerea. Aproximativ 90% din oameni sunt uneori afectati de durerile comune cunoscute sub numele de dureri abdominale. Uneori poti fi speriat de intensitatea unei dureri care nu este indicatorul unei cauze serioase, alteori invers. Pe de alta parte, o usoara durere pe termen lung ar putea fi un semn al unei boli cronice, care trebuie vindecata, scrieDoctorulZilei.ro.

Ce trebuie sa stiti despre pepenele galben si calitatile sale nutritionale. Specialistii spun ca pepenele galben este fratele mai mic al pepenelului rosu. Referitor la calitatile sale nutritionale insa, soiul galben are si el destule calitati nutritionale si este benefic in curele de slabire sanatoase. Totusi, in aceasta privinta, consumatorii acestui soi de pepene trebuie sa cunoasca alimentele cu care se poate combina acest fruct pentru a tine in frau pofta de mancare. Aromatul pepene galben are un gust inegalabil; de aceea, acest soi de pepene este recomandat in dieta, pentru ca are o compozitie complexa: vitamine din complexul B (niacina, care contribuie la reducerea colesterolului), vitamina C, un renumit antioxidant, betacaroten, o substanta esentiala pentru sanatatea pielii si pentru procesul de regenerare a celulelor. In acelasi timp, betacarotenul are un efect antioxidant recunoscut, datorita caruia este incetinit procesul de imbatranire si este intarit sistemul imunitar. Aromatul pepene galben contine, de asemenea, multe fibre si minerale, dintre care se remarca potasiul ( 417 mg), fierul, cuprul si magneziul, care ajuta la mentinerea echilibrului metabolic. Pentru ca este sarac in sodiu, pepenele galben este recomandat in tratamentul multor afectiuni si in regimuri de crutare, anuntaClick.