Cu ce alte boli se asociaza depresia. Depresia se manifesta uneori si in asociere cu alte boli cronice. Iata care sunt acestea si ce terapie este indicat sa urmezi. Depresia se poate asocia cu diferite boli cronice, precum diabetul, bolile cardio-vasculare si cancerul. Atat in formele usoare si moderate, cat si in cazurile severe de depresie, pe langa terapia medicamentoasa, este recomandata psihoterapia. Psihoterapia se recomanda si dupa nastere, in caz de depresie postpartum, si nu e nevoie de medicamente. De asemenea putem aplica psihoterapia si in cazul copiilor sau persoanelor in varsta. Psihoterapia poate fi aplicata indiferent de varsta pacientului si de forma de severitate a bolii, potrivitPsychologies.

utileFoto: Colaj foto

4 greseli pe care le faci dupa dus si care pot provoca infectii vaginale.Prezenta bacteriei Candida Albicans, responsabila pentru aparitia candidozei, este normala chiar si intr-un vagin sanatos; simptomele candidozei incep sa apara atunci cand flora vaginala este dezechilibrata, iar bacteriile "prietenoase", care mentin sanatatea aparatului reproducator, sunt depasite numeric de cele care pot provoca o infectie vaginala. Poate ca folosesti deja un gel intim care respecta pH-ul zonei intime, insa o igiena corecta nu se rezuma doar la momentul baii sau dusului zilnic. Afla care sunt obiceiurile gresite care iti maresc sansele de a dezvolta o infectie vaginala si cum le poti corecta, scrieDiva Hair.

Ce sunt, de fapt, petele de pe cojile legumelor si fructelor.Cu siguranta ai observat ca majoritatea merelor, perelor sau cartofilor sunt predispuse cu mici pete pe coaja lor. Te-ai intrebat vreodata ce sunt acestea? Micile orificii, nu mai mari decat o intepatura de ac, se numesc lenticele si sunt foarte importante.Care este rolul lor? La fel ca oamenii, legumele si fructele au nevoie de aer curat, ceea ce se traduce in cazul lor prin dioxid de carbon. Flori, copaci, plante, toate inspira dioxid de carbon si expira oxigen. Dar, spre deosebire de oameni, ele nu au nari ci lenticele, anuntaUnica.

Sfaturi pentru a avea o digestie buna. Dieta bogata in fibre, hidratarea adecvata si miscarea regulata sunt esentiale pentru un tranzit intestinal normal. Alimentele procesate, mesele neregulate, lipsa activitatii fizice, tratamentul cu antibiotice si consumul de alcool sunt principalii factori care pot determina incetinirea tranzitului intestinal. In acest caz, toxinele rezultate in urma descompunerii alimentelor stationeaza prea mult la nivelul intestinului gros, absorbindu-se in organism. Balonarea si senzatia de greutate la nivelul abdomenului apar din cauza tranzitului intestinal lent, prezent atunci cand alimentele tranziteaza tubul digestiv timp de 48 - 72 de ore, peste acest interval fiind vorba deja de constipatie, informeazaClick.

Cele mai eficiente remedii naturiste pentru raceala. Remedii naturiste pentru raceala. Odata cu venirea anotimpului rece, incepe si sezonul racelilor din cauza ca vremea devine capricioasa si avem parte de ploaie, vant si frig si suntem nevoiti sa petrecem mai mult timp in interior decat in aer liber. Astfel, mucoasa nazala devine mai uscata si mai putin eficienta in lupta contra virusurilor, iar frigul de afara slabeste organismul prin scaderea sistemul imunitar. Pentru nu a-ti deprima sistemul imunitar si mai mult cu fel de fel de medicamente sua antibiotice, incearca sa tratezi raceala cu unele dintre cele mai eficiente remedii naturiste ce le poti face singur acasa cu ingredient din propria bucatarie, fara sa mai pierzi timpul pe la medici, relateazaLibertatea.

Stai in continuare in cuplu, dar visezi la despartire. Te complaci intr-o relatie de cuplu care nu-ti mai aduce bucurie si satisfactie, dar nu ai puterea sa iei o decizie in acest sens si gasesti mereu scuze sa ramai? Iata ce motive te determina sa stai, chiar daca tinzi catre despartire. Inconstient cautam modelul dupa care ne-am structurat in copilarie, incercam sa gasim in relatia cu partenerul de cuplu aceleasi coordonate pe care le aveam in relatia cu parintii, cautam atmosfera afectiva in care ne-am format ca indivizi. Daca o regasim in relatia de cuplu, chiar daca partenerul ne nemultumeste, tindem sa ramanem in aceasta relatie pentru ca ne satisface aceleasi nevoi. Asa se explica de ce nu plecam dintr-o relatie, desi avem semne clare ca ceva nu merge, potrivitPsychologies.