De ce nu trebuie sa dormi pe canapea. Ca sa economisesti spatiu in apartamentul tau cu siguranta ai ales o canapea extensibila. Din pacate, doresc sa te anunt ca nu a fost cea mai buna idee. Dormitul pe canapea nu este cel mai sanatos lucru.Materialele din care sunt facute canapelele nu sunt destinate somnului. Canapelele, pentru o rezistenta mai mare si pentru suportul necesare utilizarii in pozitia de sezut, au la baza spuma de poliuretan. Aceasta este necesara pentru ca rezista la asezarea unor obiecte grele pentru mai mult timp in acelasi loc. Astfel dormitul pe canapea nu ofera suportul necesar pentru pozitia intinsa a corpului. Gandeste-te ca o canapea este folosita zilnic de toata lumea din casa. Pisica ta, catelul tau, copiii, toti se joaca si aduc, fiecare cate un set nou de microbi. Unii mananca in timp ce stau asezati uitandu-se la televizor. Toate aceste activitati fac din canapea un mediu neigienic pentru un somn linistit, scrie Unica.

UtileFoto: Colaj foto

Ce se intampla cu libidoul in casnicie. Sa fim sinceri: cati pot spune, dupa cinci ani de mariaj, ca sunt innebuniti unul dupa celalalt, ca la inceput? Libidoul in casnicie sufera schimbari majore, dar scaderea atractiei se remediaza. Concret, iata ce putem face. Deunazi, un amic mi se plangea ca sotia lui nu mai e femeia pasioanala pe care a cunoscut-o cu 14 ani in urma. Ca prefera sa stea in bucatarie pana tarziu, nuᅡmai sa evite intimitatea cu el. Si asta, in conditiile in care mariajul lor e chiar reusit, au doua fete minunate si le merge bine. Tot e ceva, as spune eu. Cunosc perechi care nu mai fac amor deloc. Si-au gasit alte moduri de a trai impreuna, de la relatie deschisa, pana la "relatie inchisa, dar absenta", cum glumea cineva, o doamna superba de 40 de ani, pentru care "mariajul e ceva supraevaluat", cel mult un sistem legal de protectie a copiilor. Sau un sistem psihologic de protectie a copiilor, dar de "frustrare a adultilor". Ea traieste, in continuare alaturi de sot, doar ca dorm in camere diferite si fiecare are o viata autonoma, pe care o intersecteaza ocazional cu a celuilalt, atunci cand e vorba de a decide cea mai buna varianta de scoala pentru copii sau unde sa mearga in vacanta, relateaza Psychologies.

De ce ai probleme de concentrare si cum poti sa devii mai atenta. Nu exista persoana care sa nu aiba probleme de concentrare la un moment dat in viata. Pentru unii oameni, aceasta este o problema cronica, de care nu reusesc sa scape, in vreme ce pentru altii este vorba doar despre perioade mai aglomerate sau mai stresante care ii dau peste cap. Indiferent in ce categorie te inscrii, este bine sa stii de ce apar aceste probleme de concentrare, pentru a le putea rezolva, dar si pentru a avea un as in maneca si a invata cateva trucuri care te vor ajuta sa fii mai atenta la ceea ce faci. Primul pas spre rezolvarea problemelor de concentrare consta in identificarea corecta a cauzei acestora. Exista cativa factori care te pot afecta in acest mod: Oboseala. Aceasta este una dintre cele mai comune cauze ale lipsei de concentrare si diminuarii memoriei. Cu cat esti mai obosita, cu atat iti va fi mai greu sa te concentrezi. Studiile arata ca daca te culci chiar si cu o ora mai tarziu decat in mod normal, acest lucru iti scade considerabil capacitatea de concentrare. Iar problema cea mare este ca din ce in ce mai putini oameni reusesc sa se odihneasca suficient, adica sapte ore pe noapte, scrie Diva Hair.

"O dureau coatele de la infarct". Simptome ignorate care pot anunta boli grave. Pentru a semnala prezenta unui dezechilibru, organismul isi poate alege adesea o supapa la care nu ne-am fi asteptat. Medicii de specialitate explica pe larg cum se poate ca problemele cu ochii sa vina de fapt de la prea mult stres, durerile de inima sa aiba cauze hormonale, iar un banal junghi sa ascunda cancer de plamani. Simptomele banale, dar sacaitoare sunt cele care-i aduc pe romani la usa medicilor, numai pentru a descoperi o problema de sanatate cu radacini adanci. Oboseala care nu se rezolva nici prin repaos la pat, durerile in locuri neobisnuite ori setea si foamea excesiva sunt cateva semnale de alarma ale organismului pe care pacientii le ignora cel mai adesea, considerandu-le normale.Femeile carora le sare tandara din orice, se simt mai mereu obosite si se ingrasa chiar daca supravietuiesc cu o dieta de pustnic, ar trebui sa-si verifice glanda tiroida, "centrul de comanda" al hormonilor, anunta Doctorul Zilei.

Cum scapi de inundatii cu ajutorul clapetelor anti-refulare. Apa Nova Bucuresti (ANB) deruleaza un program gratuit de consiliere a proprietarilor de imobile pentru montarea corecta a clapetelor anti-refulare. Campania ANB a inceput dupa ce compania a observat in urma mai multor interventii ca multe dintre imobile fie nu au montate, fie au montate gresit asa numitele clapete de sens sau clapete anti-refulare. Clapetele de sens se monteaza pe instalatia interioara de canalizare (instalatia care apartine proprietarilor de cladiri) si este in sarcina acestora, inca de la faza de proiectare a cladirii sa ia in calcul pozitia cladirii fata de reteaua publica de canalizare si sa prevada instalarea acestor clapete. Desi nu este responsabilitatea sa, ANB deruleaza acest program gratuit pentru ca multe probleme ce tin de reteaua de apa si canal sunt trecute cu vederea. De exemplu, la ultima ploaie puternica s-a intervenit mai ales pentru evacuarea apei din subsolurile unor imobile. Aproximativ 20 dintre acestea nu aveau instalata clapeta anti-refulare, motiv care a dus la inundarea lor, relateaza Libertatea.