De ce unii oameni nu-si cer scuze niciodata.Ai in jurul tau persoane care nu isi accepta greselile, desi sunt evidente? Iata motivele reale pentru care multi adulti nu-si cer scuze. Invatam inca din copilarie sa ne cerem scuze atunci cand nu facem un lucru corect, insa odata ce ajungem la maturitate ne este cateodata greu sa recunoastem ca am gresit si sa ne cerem iertare. Ti s-a intamplat ca prin actiunile lui, partenerul de cuplu sa te raneasca? A folosit tot felul de tehnici si a negat cu incapatanare sa isi ceara iertare? Te intrebi de ce a fost capabil sa isi ceara scuze atunci cand a dat din greseala peste cineva in autobuz, dar nu pot face acelasi lucru in relatia voastra de cuplu? Acest refuz nu tine de o tehnica de aparare sau de orgoliu, ci de protejarea sinelui propriu, anuntaPsychologies.

UtileFoto: Colaj foto

5 semne ca esti intr-o relatie sanatoasa.Relatiile sunt foarte importante in viata oricarui om. De la relatiile sentimentale, de prietenie pana la cele profesionale, toate pot avea un impact negativ sau pozitiv asupra dezvoltarii emotionale.Cum iti dai seama ca esti intr-o relatie sanatoasa sau intr-o relatie toxica? Greu de zis, mai ales daca vorbim de o relatie romantica. E normal ca partile bune ale unei relatii sa te faca sa uiti de aspectele negative. Va exista un moment in care va trebui sa iti evaluezi in mod obiectiv relatia. Iata cele 5 semne care iti arata ca relatia ta este una sanatoasa. 1. Ai timp pentru tine: La inceputul fiecarei relatii, vartejul emotional in care te prinzi te face sa vrei si sa iti petreci tot timpul tau liber cu noul partner de viata. Cu trecerea timpului, aceasta dorinta se estompeaza si incepi sa iti doresti sa ai un pic de timp si pentru tine, scrieUnica.

Sase exercitii care te scapa de durerile in ceafa. Durerile de ceafa sunt atat de obisnuite pentru muritorul de rand, care munceste zi de zi cu ochii in ecranul calculatorului si se ridica foarte rar de la birou, incat multi dintre noi nici macar nu mai incercam sa le inlaturam. Incepem sa ne gandim la solutii abia cand situatia se agraveaza si durerile devin insuportabile. Din fericire, exista mai multe exercitii prin care poti scapa de durerile in ceafa cauzate de o postura incorecta. Cel mai adesea, durerile cronice in ceafa sunt cauzate de faptul ca nu stam corect la birou. Din cauza pozitiei incorecte a coloanei, se acumuleaza tensiune in mai multe puncte ale spatelui, inclusiv la ceafa, potrivitDivahair.

Obiceiul banal care te-ar putea ajuta sa traiesti mai mult. Ei bine, daca aveai nevoie de o motivatie ca sa citesti mai mult, iat-o: cei care citesc cel putin 30 de minute zilnic traiesc mai mult. Un studiu numit "Un capitol pe zi: Asocierea cititului de carti cu longevitatea" a analizat obiceiurile a 3.635 de persoane, cu varsta peste 50 de ani. Se pare ca cei care citesc regulat traiesc cu doi ani mai mult decat cei care nu o fac. Participantii la studiu au fost impartiti in trei categorii: cei care citesc 3,5 ore sau mai mult pe saptamana, cei care citesc pana in 3,5 ore pe saptamana si cei care nu citesc deloc, fiind luati in considerare factori precum sexul, rasa si educatia, relateazaClick.

Ce avertismente sonore iti transmite corpul tau si cu ce medic trebuie sa discuti despre ele. Sforai pentru ca ai o varsta. Sughiti pentru ca te pomeneste cineva. Iti "canta" abdomenul pentru ca ti-e foame. Uita aceste explicatii fanteziste si invata sa intelegi ce avertismente sonore iti transmite corpul tau si cum trebuie sa reactionezi cand le-ai captat. Ca sa nu-ti pui sanatatea in joc! Zgomotele din corpul nostru au intotdeauna o semnificatie. Ele trebuie sa ne dea de gandit, mai ales daca se repeta cu o anumita frecventa sau devin continue. Primul gand este ca ai racit. Dar daca sunetul se tot repeta, fara sa existe si alte semne ca ai un guturai sau o bronsita, este cazul sa te gandesti la ceva mai grav, cum ar fi un obstacol in calea fluxului de aer care intra in plamani pe cale nazala; prima suspiciune ar fi polipii, informeazaLibertatea..