Contactul sexual care are loc in mod regulat (bineinteles, daca se iau toate masurile necesare pentru protectie) aduce numerose beneficii sanatatii organismului uman, releva un studiu efectuat la Universitatea din Columbia din Statele Unite ale Americii.

Sexul este bun pentru adulti. Daca se face in mod consecvent (cel putin o data pe sapatamana) este un foarte bun fortifiant pentru organism. Cercetatorii americani au descoperit o legatura intre sex si numeroasele beneficii fiziologice pe care acesta le aduce organismului, de la cresterea duratei de viata pana la calmarea diverselor dureri.

Multe studii au ajuns la aceasta concluzie, insa, inca nu se stie daca aceste beneficii sunt date de actul sexual in sine sau de corespondenta emotionala care se creaza intre cei doi parteneri. Insa, trebuie concluzionat faptul ca cei care fac sex au numeroase beneficii, care apar, in special, la femei, sustin cercetatorii.

Sexul frecvent creste nivelul anticorpilor din organism cu peste 33%

Iata sase dintre acestea. In primul rand, cei care fac sex frecvent isi maresc imunitatea organismului impotriva gripei si a racelii. Contactul sexual care are loc o data sau de doua ori pe saptamana creste nivelul anticorpilor din corp cu aproximativ o treime.

Aceasta descoperire a fost facuta publica in urma unui studiu realizat la Universitatea Wilkes din Pennsylvania. Un al doilea beneficiu adus de contactul sexual este faptul ca ajuta la arderea caloriilor. In timpul actului sexual se ard putin mai mult de patru calorii pe minut.

Cu alte cuvinte, acest lucru ne ajuta sa slabim si trebuie considerat un exercitiu de miscare care trebuie facut saptamanal. Sexul ajuta si la mentinerea frumusetii. Intr-un studiu efectuat la Spitalul Regal din Edinburgh, Scotia, s-a studiat diferenta dintre aspectul oamenilor care fac sex saptamanal si cei care fac sex mai rar.

Astfel, un juriu a trebuit sa privesca anumiti voluntari si sa le ghiceasca varsta. Cei care pareau cu sapte pana la 12 ani mai tineri decat varsta lor normala faceau sex, in medie, de patru ori pe saptamana. Cercetatorii au declarat ca sexul ajuta corpul sa se mentina tanar. Un motiv ar fi acela ca, in cazul femeilor, sexul creste nivelul estrogenului din corp, iar acesta mentine tenul ferm.

Integral in Gandul