8 obiecte periculoase pentru sanatate de care trebuie sa scapi chiar acum.Multe produse pe care le cumparam din magazine nu au un termen de valabilitate exact. Nu-ti spune nimeni cand trebuie sa arunci pernele, salteaua de pat, covorul, pilota sau tocatorul din bucatarie. Cu toate acestea, pentru a-ti proteja sanatatea, trebuie sa stii cand sa renunti la ele. Iata care sunt obiectele din casa de care trebuie sa scapi Inlocuieste pernele - Pernele se schimba in fiecare an, indiferent de materialul din care sunt confectionate. Pentru ca nu pot fi spalate, pernele devin, in timp, un adevarat cuib de bacterii si acarieni. Chiar daca speli frecvent fetele de perna, praful, sebumul de pe piele si celulele moarte intra in tesatura si iti pot provoca alergii sau afectiuni respiratorii, scrieClick.

UtileFoto: Colaj foto

Eliminarea alunitelor. Un lucru bun sau rau.Eliminarea alunitelor ("nevi" in limbajul medical) reprezinta inca un subiect tabu pentru unele persoane, adepte ale convingerii populare conform careia interventia asupra acestor semne ale pielii poate reprezenta un pericol major pentru sanatate. Doamna doctor Ana Maria Vlad, specialist dermatolog, atentioneaza insa ca aceasta idee este una gresita, adevaratul risc fiind sa ramana netratat un melanom, un cancer de piele foarte agresiv, care se vindeca daca e operat corect intr-un stadiu incipient, prin excizie chirurgicala. "Nu te atinge de alunite!", "Nu le scoate! Daca raman radacinile acolo?" - reprezinta doar cateva din atentionarile si temerile pe care le-am auzit cel putin o data in viata cu privire la excizia alunitelor (nevi), anuntaLibertatea.

9 alimente care iti curata organismul de toxine.Dupa mesele imbelsugate de Craciun, sigur vei avea nevoie de o cura de detoxifiere. Cu doar 9 alimente pe care le gasim in orice supermarket, putem sa ne facem propria cura de detoxifiere. Putem alege alimentele preferate, pentru a ne bucura atat de gustul acestora, cat si de efectul lor purificator. Nu exista metoda mai buna decat detoxifierea pentru a ne pune pe picioare. Aceasta nu numai ca ne scapa de toxinele care ne pun in pericol sanatatea, ci ne si ajuta sa ne incarcam de energie cu vitaminele, antioxidantii si mineralele necesare. Astfel, dupa sarbatori nu vom fi obositi si cu probleme de digestie, ci vom straluci de sanatate! Consumand aceste alimente, vei avea mai multa energie, pielea ta va fi mai stralucitoare ca niciodata, iar ficatul tau sigur iti va multumi, potrivitDivahair.

Cum te ajuta yoga sa te relaxezi si sa iti mentii sanatatea.Stari de anxietate, panica, neliniste - toate acestea au legatura cu stresul cotidian. Le putem tine insa sub control cu anumite tehnici de yoga. Yoga reprezinta modalitatea excelenta prin care iti poti lucra flexibilitatea si forta, poti atinge o stare de liniste si relaxare sau poti deprinde anumite tehnici de respiratie. Oricum ar fi, despre yoga numai de bine! Pentru a fi eficienta, yoga trebuie practicata cu regularitate. Deoarece cauta sa stabileasca armonia intre minte, corp si spirit, terapia include practici care sa te vitalizeze mintal si fizic, actionand totodata asupra anumitor afectiuni. In consecinta, cere sfaturile unui instructor de yoga pentru a alege exercitiile ce se potrivesc atat stilului de viata, cat si problemelor tale de sanatate, noteazaUnica.

Ce trebuie sa stii despre soia.Suntem in plina perioada a postului, iar produsele din soia s-ar putea sa se afle mai des in farfuria ta in aceasta perioada. Afla din articolul nostru de ce sa tii cont atunci cand alegi produse din soia! Dintre toate legumele, soia are proteine de cea mai inalta calitate, apropiata de cea a proteinelor de provenienta animala. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care soia poate inlocui cu succes carnea, mai ales in perioada postului. De asemenea, soia contine si grasimi sanatoase polinesaturate Omega-3, fibre alimentare solubile si insolubile, minerale (calciu, magneziu, potasiu, fier, sodiu) si vitamine (A, B1, B2, C, D, E) si enzime. Un alt motiv pentru care soia este un aliment sanatos este protectia fata de unele tipuri de cancer (mamar, de prostata), gratie izoflavonoidelor din componenta lor, informeazaClick.