Inteligenta artificiala ar putea pune capat rasei umane. La fel, lipsa de inteligenta umana. Elon Musk, directorul executiv al Tesla si SpaceX, a spus ca inteligenta artificiala (AI) e un "risc fundamental pentru civilizatia umana" si a cerut masuri de reglementare proactive. Intr-un discurs la Asociatia Nationala a Guvernatorilor Americani, Musk a afirmat: "In mod normal, reglementarile sunt impuse cand se intampla o multime de lucruri rele, exista un scandal public si dupa multi ani se creeaza o agentie pentru a reglementa o industrie. Dureaza mult. Acest lucru, in trecut, a fost un fapt negativ, dar nu ceva ce a reprezentat un risc fundamental pentru existenta civilizatiei. " Elon Musk a afirmat de mai multe ori in trecut ca inteligenta artificiala reprezinta una dintre amenintarile mari pentru supravietuirea rasei umane. "AI este acel caz rar in care consider ca este nevoie sa fii proactiv in materie de reglementare, in loc sa fii reactiv. Deoarece cred ca momentul in care vom fi reactivi in reglementarea inteligentei artificiale va fi prea tarziu." Musk stie ce spune. AI e un subiect complex, pe care filosofii tehnologiei incearca sa il priceapa pana cand nu e prea tarziu, relateaza revista Psychologies.

UtileFoto: Colaj foto

Alimente care trebuie consumate pe stomacul gol. Tu ce mananci dimineata, cand te trezesti? Adesea, oamenii nu aleg corect alimentele pe care sa le consume la micul dejun si astfel pierd beneficiile mancatului pe stomacul gol. Lipsa de timp ne determina de multe ori sa ne multumim cu un covrig sau cu alte produse de patiserie, care nu sunt deloc indicate la primele ore ale zilei.Acest obicei trebuie neaparat schimbat, deoarece consumarea alimentelor potrivite pe stomacul gol iti va oferi energia de care ai nevoie, dar si mineralele si vitaminele necesare unui organism sanatos. Omleta de dimineata este sfanta! Ouale sunt o sursa importanta de proteine sanatoase si le poti manca sub orice forma doresti. Daca le preferi ochiuri, ai grija la cantitatea de ulei pe care o folosesti, dar si la tipul acestuia. Afinele sunt unele dintre cele mai sanatoase fructe din lume. Acestea ajuta memoria si imbunatatesc circulatia sangelui. De asemenea, afinele scad presiunea sangelui. Poti consuma afine la micul dejun fie intr-o salata de fructe, fie cu iaurt sau cereale, scrie Diva Hair.

De ce ar trebui sa-ti imbratisezi copilul mai des. Terapeutii spun ca trebuie sa-ti imbratisezi copilul mai des pentru a fi mai sanatos si mai fericit. Efectele imbratisarilor sunt incredibile pentru o oameni. Terapeutul Virginia Satir spune ca avem nevoie de 4 imbratisari pe zi pentru a supravietui, 8 pentru a ne mentine, iar 12 pentru a ne dezvolta. Acest lucru este valabil si in cazul copiilor si in cazul adultilor. Gestul de imbratisare ofera multe satisfactii psihice, fizice si emotionale. Te face mai fericit, iti ofera o stare de bine, de multumire si implinire. Studiile arata ca un contact fizic are un rol impresionant in dezvoltarea si cresterea copilului, in special in primii ani de viata. Ajuta la eliberarea hormonilor care dau starea de bine si stimuleaza cresterea. Ai observat ca atunci cand iti iei copilul in brate si-i dai un sarut pe obraz, se calmeaza? La fel reactioneaza si bebelusii. Dar si adultii. Imbratisarile au efect de calmare a starilor de nervozitate, relaxeaza persoanele, noteaza Libertatea pentru femei.

Produse dietetice care ingrasa. Vara este sezonul dietelor mai light, insa este si perioada in care poti cadea usor prada produselor dietetice care favorizeaza surplusul de kilograme, efectul invers fata de cel propus. Daca obisnuiesti sa mananci des salate ar trebui sa stii ca pe langa faptul ca este o masa sanatoasa, te pot "ajuta" sa acumulezi cateva kilograme in plus datorita anumitor ingrediente pe care si tu le folosesti. Una dintre legumele cu multe calitati nutritionale este morcovul, insa trebuie sa ai grija la cantitatea pe crae o consumi deoarece acesta iti poate aduce un aport mare de sare, calorii si grasimi deloc prietenoase cu silueta ta. Una dintre cele mai nefaste combinatii la care poti apela este sa combini untul de arahide cu paine sau legume bogate in fibre. Si asta deoarece chiar daca untul de arahide aduce un aport de grasimi si proteine sanatoase, combinarea lui cu alte alimente nu este tocmai o alegere potrivita, anunta ClickSanatate.

Noua factori care cresc riscul de Alzheimer. Un caz de dementa din trei ar putea fi evitat incercand inca din copilarie si pe tot parcursul vietii sa se reduca noua factori de risc pentru dezvoltarea bolii, sustine un studiu publicat joi. Aproape 50 de milioane de oameni sufera de dementa (inclusiv Alzheimer) la nivel mondial, potrivit ultimelor estimari, insa numarul acestora este prognozat sa ajunga la 132 de milioane pana in 2050, se indica intr-un editorial al revistei medicale Lancet, care a publicat studiul ce il are drept autor principal pe profesorul Gill Livingston de la University College of London (Marea Britanie). Cei trei factori de risc cele mai frecventi in privinta carora se poate actiona pentru reducerea numarului de cazuri de dementa sunt educatia, auzul si tutunul, potrivit raportului care analizeaza impactul acestor noua factori de sanatate si de stil de viata in diferite stadii ale existentei. Astfel, cresterea nivelului educational la inceputul vietii reduce numarul total de cazuri de dementa cu 8% daca persoanele termina liceul, scrie Doctorul Zilei.