De ce specialistii in kinetoterapie nu recomanda folosirea premergatorului. Iata 5 astfel de mituri des intalnite care tin de dezvoltarea motorie a bebelusului si pe care parintii ar trebui sa le uite: Bebelusul trebuie infasat foarte strans pentru a-i proteja coloana vertebrala si pentru a nu i se curba piciorusele In realitate, bebelusii au coloana vertebrala foarte solida si nu este nevoie sa le infasuram corpul in exces. Premergatorul il ajuta pe copil sa mearga mai devreme Medicii spun un mare NU pentru acest tip de sisteme pe care parintii le achizitioneaza cu entuziasm in jurul varstei de 7-8 luni, potrivit doctorulzilei.ro.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

12 Semne ale depresiei la barbati. In timp ce simptomele folosite pentru a diagnostica depresia sunt aceleasi, indiferent de sex, adesea plangerea principala poate fi diferita la barbati fata de femei, spune Ian A. Cook, profesor de psihiatrie la Universitatea din California pentru health.com. Oboseala- Persoanele care sunt deprimate sufera o serie de schimbari fizice si emotionale: pot experimenta oboseala, precum si retardare psihomotorie sau incetinirea miscarilor fizice, a vorbirii si a proceselor de gandire. Barbatii au mai multe riscuri decat femeile sa raporteze oboseala si alte semne fizice ale depresiei ca simptome principale, spune Josh Klapow, psiholog la Universitatea din Alabama. Somn prea mult sau prea putin- Problemele de somn - cum ar fi insomnia, trezirea foarte devreme dimineata sau somnul excesiv - sunt simptome comune ale depresiei, potrivit Medlive.

Dieta mediteraneana este cea mai sanatoasa dieta din lume? Studiile efectuate de specialisti de-a lungul secolelor au scos in evidenta un lucru extraordinar referitor la starea noastra de sanatate. Cercetatorii din diverse tari au descoperit ca dieta mediteraneana este cea mai buna dieta pentru slabit, deoarece aceasta are un efect extraordinar si asupra creierului. Totodata, aceasta dieta reprezinta si secretul celor mai longevivi americani. De asemenea, intr-o cercetare publicata recent in jurnalul Neuroligy, se mentioneaza ca singurele persoane care nu se bucura de efectele benefice ale acestei diete, bogate in acizi grasi omega 3, sunt persoanele suferinde de diabet, potrivit click.ro.

Ce legatura e intre grasimea din organism si cancer? Grasimea in exces din organism ne predispune catre 13 tipuri de cancer. Disproportia dintre muschi, oase, apa si grasime, in favoarea celei din urma, duce la o incetinire a proceselor metabolice si nu numai. Grasimea se gaseste in corpul uman in trei structuri: in circulatie, evidentiata prin analize de laborator, pe organele interne, evidentiata prin scanari speciale sau ecografie, si subcutanat, pe care o putem evidentia cu ochiul liber. Stiinta a demonstrat cresterea cu 30% a "sansei" de a experimenta cancerele genitale la femei, de rect si prostata la barbati in cazul obezilor si supraponderalilor. Vestea buna este ca procesul este reversibil, potrivit Unica.

Primul test pentru HIV care poate fi facut acasa. Functioneaza pe baza unei probe de saliva si rezultatul apare in 15 minute. In timp ce Ministerul Sanatatii nu acorda nici un leu pentru analize rapide si lasa totul in seama ONG-urilor, Organizatia Mondiala a Sanatatii, a dat unda verde primului auto-test HIV, care functioneaza pe baza unei probe de saliva. Diagnostic HIV absent sau prezent, in 15 minute, asta promite primul produs destinat folosirii acasa, de catre cei care stiu ca e posibil sa fie infectati, dar nu au curaj sa se prezinte la medic. Kit-ul a fost deja preaprobat de Organizatia Mondiala a Sanatatii si va intra curand pe piata, potrivit doctorulzilei.ro.

Cat de grave sunt efectele pe termen lung ale celor mai populare medicamente. Un studiu efectuat pe aceasta tema si publicat recent in "The American Journal of Epidemiology", cercetatorii condusi de Dr. Gary Curhan de la Brigham and Women's Hospital din Boston, Massachusetts, au raportat ca in randul femeilor ce utilizeaza analgezice sau paracetamol pe termen lung exista un risc mai mare de pierdere a auzului. Pentru a ajunge la aceste constatari, cercetatorii au analizat datele medicale colectate din sistemul american de sanatate de la peste 55 de mii de femei si au observat ca persoanele care au declarat ca au utilizat ibuprofen sau paracetamol vreme de mai mult de sase ani au prezentat un risc de pana la 10% de a avea pierderi de auz un deceniu mai tarziu, potrivit Medlive.