Ce trebuie sa stiti despre Vitamina E, Vitamina tineretii. "Vitamina E are puterea sa reduca nivelul "colesterolului rau", previne aparitia complicatiilor cardiovasculare si tine in frau efectele aterosclerozei", precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie in studiul "Vitamina tineretii". Aceasta vitamina se regaseste in anumite alimente: in ou (1 mg de Vitamina E), in spanac (100 g contine 2 mg de Vitamina E), in alune si migdale ( 30 g contin 6 mg de Vitamina E), in rosii (o cana de rosii contin 0,68 mg), varza creata preparata ( o cana contine 2,48 mg). Vitamina E contribuie la hidratarea pielii si stimuleaza fertilitatea, informeazaClick.

UtileFoto: Colaj foto

Medic gastroenterolog avertizeaza: acest aliment va pot imbolnavi de cancer.Cancerele digestive sunt extrem de periculoase, ne avertizeaza specialisti gastroenterologi. Conform statisticilor, afectiunile maligne ale sistemului digestiv sunt responsabile pentru cele mai multe decese cauzate de cancer. Iar stilul de viata este decisiv in declansarea acestor boli grave. "O alimentatie dezechilibrata poate fi un factor de risc pentru toate tipurile de cancer gastric si ma refer aici la consumul excesiv de grasimi saturate, de produse super procesate, de alcool, la insuficienta aportului de fibre. In plus, extrem de periculos pentru sistemul nostru digestiv este excesul de carne rosie. Am constatat la multi dintre pacientii nostri cu cancere gastrice prezenta aceste obiceiuri culinare si, de aceea, recomandam eliminarea acestora", spune medicul gastroenterolog Cem Aygun, specialist in endoscopie digestiva, citat dedoctorulzilei.ro.

Alimentele care previn infectiile.Nu degeaba muraturile sunt deliciul iernii. Te ajuta si sa previi infectiile datorita bacteriilor probiotice pe care le contin. Totodata, alte ingrediente ale muraturilor au efecte antimicrobiene: ardeiul iute, usturoiul, ceapa, hreanul, cimbrul, piperul. Cecetatorii au descoperit ca alimentele feremntate au efect antioxidant, antiimbatranire, anticancer. Reduc colesterolul si mentin sanatatea colonului. Varza murata este eficienta si in combaterea anumitor specii de candida. Totusi, cei care au afectiuni cardiace si renale ar trebui sa consume muraturi cu moderatie sau deloc, in functie de sfatul medicului din cauza continutului mare de sare, relateazaLibertatea pentru femei.

5 utilizari incredibile ale uleiului de lavanda.Te ajuta sa dormi mai bine. Daca te confrunti cu insomnia, uleiurile volatile din extractul de lavanda iti pot fi de mare ajutor. Lavanda te ajuta sa te calmezi, combate anxietatea si iti induce somnul odihnitor. Fa-ti un obicei ca, inainte de culcare, sa pui in apa de baie cateva picaturi de ulei de lavanda sau sa iti aplici direct pe piele. Mireasma imbietoare te va purta in lumea viselor in doar cateva minute. Vindeca muscaturile de insecte. Desi majoritatea muscaturilor de insecte sunt aparent banale, unele dintre ele pot fi cauzate de specii cu bacterii si virusuri, care te vor imbolnavi in timp. Daca ai avut ghinionul sa fii intepata de o astfel de vietate si ai ramas cu o rana, oricat de mica ar fi ea, picura ulei de lavanda pe locul afectat in fiecare zi, pana se vindeca, scrieClick pentru femei.

Cinci beneficii ale ciocolatei.Ciocolata este bogata in minerale. Consumul unui patratel de ciocolata ne permite sa ne "facem plinul" cu minerale precum magneziu si fosfor, dar si cu potasiu, fier sau vitamine, mai ales cele din grupul B. Asociata cu o alimentatie variata, ciocolata favorizeaza, de asemenea, mentinerea echilibrului alimentar. Atentie totusi la ce alegeti: optati pentru ciocolata neagra de calitate si evitati biscuitii cu crema sau alte deserturi bogate in zahar, care nu aduc un aport alimentar important. Poate fi un antidepresiv natural. Ciocolata este excelenta pentru moral, datorita continutului crescut in magneziu, un oligoelement cunoscut pentru efectele sale relaxante si importanta lui in transmiterea impulsurilor nervoase la nivelul creierului, anuntadescopera.ro.