Ce alimente n-ar trebui sa-ti lipseasca de sarbatori. Masa de sarbatori este bogata, insa chiar si asa ar trebui sa ai grija ca la indemana sa fie si produsele care te pot ajuta sa combati efectele nedorite ale mesei mult prea imbelsugate. Printre aceste alimente cu super puteri regasindu-se mararul, coriandrul, feniculul, chimenul, leusteanul, ghimbirul, ananasul, patrunjelul si nu in ultimul rand iaurturile- cea mai buna sursa de probiotice, adica acele bacterii bune care au grija de flora intestinala, stimuleaza digestia si te scapa de flatulenta, scrie Click! Sanatate.

UtileFoto: Colaj foto

Oboseala cronica, irascibilitatea si depresia pot fi semne ale unor boli tiroidiene care trebuie tratate de urgenta. Numarul pacientilor cu afectiuni tiroidiene s-a triplat in ultimii 6 ani. Astfel, in 2010, au fost inregistrate 35.439 de cazuri noi, iar in 2016, numarul a ajuns la 83.413, potrivit datelor statistice ale Institutului National de Statistica din decembrie 2017. De cele mai multe ori, pacientii considera ca problemele cu care se confrunta sunt cauzate de stilul de viata haotic, insa "vina" poate aparitine tiroidei, potrivit Adevarul.

Apa plata cu lamaie poate reprezenta un pericol pentru organism. Un studiu aparut in Journal of Environmental Health a scos la iveala faptul ca lamaia poate fi o sursa de contaminare cu bacterii. Cercetatorii au colectat felii de lamaie de la 21 de restaurante diferite, din mai multe vizite consecutive. Rezultatul este unul inspaimantator: peste 70% dintre ele contineau bacterii atat pe coaja, cat si pe pulpa, iar aceasteau duceau la riscul de contactare a diferitelor boli. In plus, se pare ca nici alcoolul nu poate sa distruga bacteriile periculoase, precum E-coli, informeaza CSID.

Uleiul de cocos pentru gene mai puternice si mai sanatoase. Adaugarea uleiului de nuca de cocos pe gene va poate ajuta sa va protejati ochii si sa va imbunatatiti aspectul genelor in mai multe moduri. Concentratia ridicata de acizi grasi si antioxidanti beneficii din acest ulei, precum si compusii antiinflamatori si alti nutrienti, poate fi mai benefica decat multe alte produsecare fac genele mai mari. Rimelul in exces va poate face genele sa para aglomerate, iar alte produse pe baza de ulei pot bloca porii sau chiar va pot creste riscul de infectii fungice, potrivit Libertatea pentru femei.

Ce sa bei inainte de culcare ca sa arzi calorii toata noaptea. Un studiu efectuat de Universitatea de Stat din Washington in iulie 2015 a aratat ca vinul te poate ajuta sa slabesti, conform news.wsu.edu. Cum este posibil acest lucru? Ei bine, un compus care se afla in vin, mai exact resveratrolul, cunoscut si ca o sursa naturala a longevitatii, contribuie la transformarea "grasimii albe" in "grasime bruna", care este mai usor de dat jos. De asemenea, un alt studiu efectuat in 2012 a ajuns la concluzia ca vinul baut seara iti taie pofta de mancare. Astfel, nu mai esti tentata sa consumi mancare sau alte gustarele, ceea ce te ajuta sa iti pastrezi greutatea optima , scrie Diva Hair.