Secretul mentinerii motivatiei de a face gimnastica sta in realizarea unor exercitii usoare si alternarea lor astfel incat sa nu intervina rutina

Lipsa soarelui, vremea rece si dorinta de a sta cat mai mult in casa, la caldura, ne fac sa renuntam la programul zilnic de exercitii. Chiar daca iarna avem la dispozitie o gama larga de activitati in aer liber, precum schiatul, snowboardul sau mersul in drumetii, exista persoane care nu ajung sa se bucure de ele. Astfel, in timpul sezonului rece, multi dintre noi ajung sa "hiberneze", punand activitatea fizica pe un loc secund.

Potrivit instructorilor de aerobic, citati de site-ul about.com, secretul mentinerii motivatiei pentru realizarea exercitiilor fizice consta in efectuarea unor exercitii usoare si accesibile si alternarea acestora astfel incat sa nu intervina rutina.

Chiar daca nu sunteti adeptii exercitiilor in aer liber, puteti incerca ocazional sa faceti putina miscare si in afara casei, deoarece aerul rece ne invioreaza si ne sporeste tonusul. Pentru un rezultat eficient, puteti incerca sa alternati realizarea exercitiilor in interior si in aer liber. Incepeti programul zilnic de exercitii cu o perioada de incalzire, pentru ca apoi sa petreceti 5-10 minute alergand. Intoarceti-va in casa pentru inca 10-15 minute de exercitii.

Continuati sa alternati exercitiile, astfel, timp de o jumatate de ora. O alta optiune pentru un program de exercitii dinamic consta in impartirea timpului alocat efectuarii exercitiilor astfel incat sa incepeti programul cu cateva minute de jogging, pentru ca apoi sa completati programul cu cateva exercitii realizate in casa.

Adevarul