Spala bine toate legumele si fructele! Acesta este unul dintre lucrurile esentiale pe care trebuie sa le respecti. Nu considera ca prin preparare termica legumele si fructele tale vor scapa de toti microbii. Nu se intampla tot timpul asa.

Trei mese pe zi! Creeaza-ti un stil de viata sanatos. Nu sari peste nici una dintre mesele

obligatorii de peste zi si respecta cu sfintenie regula de a nu manca dupa ora 7.

Alege fibrele! Fructele, legumele si cerealele sunt foarte sarace in grasimi si nu contin deloc colesterol. Sunt o sursa excelenta de fibre, de carbohidrati complecsi si de vitamine. Mananca cel putin 25 - 30 g de fibre in fiecare zi.

Nici o dimineata fara lapte! In afara de faptul ca e usor asimilabil de catre organism, laptele este o sursa importanta de vitamine si minerale, in special de calciu, cu rol important in mentinerea sanatatii sistemului osos si a dintilor.

Ruda indepartata, laptele de soia - In comparatie cu laptele provenit de la animale, nu contine hormoni. Valoarea isoflavonelor din el ajuta la: reducerea colesterolului, scaderea simptomelor menopauzei, prevenirea osteoporozei si scaderea riscului de cancere (in special de prostata si de san).

Multa vitamina C! Daca vrei sa nu mai ai probleme cu deficitul de vitamina C, alege sa mananci in fiecare zi rosii si mere. O rosie contine 50% din necesarul zilnic, iar in plus are un aport crescut de fosfor organic, calciu, sodiu, potasiu, magneziu, acid oxalic, sulf. De asemenea, nu te feri de citrice, pentru ca aduc la fel de mult din vitamina amintita.

Romantica