Cercetatorii au descoperit care este motivul din punct de vedere genetic pentru care ne cade parul. Se pare ca responsabile sunt doua gene diferite. Aceasta descoperire ajuta la dezvoltarea unor tratamente noi impotriva caderii parului.

Teama de a cheli este o sursa de stres pentru milioane de oameni din lumea intreaga. Mai mult, oamenii sunt dispusi sa cheltuiasca oricat pentru a-si redobandi podoaba capilara si se supun unor tratamente foarte dureroase (implantul de par).

Cercetatorii de la Universitatea din Bonn au identificat gena P2RY5, care cauzeaza pierderea parului provocand o afectiune rara numita hipotricoza. Aceasta gena a fost descoperita dupa sase ani de cercetari. Cercetatorii au descoperit ca gena declanseaza pierderea parului, mai ales la oamenii din tarile arabe.

Gena afecteaza atat barbatii, cat si femeile care incep sa-si piarda parul, inca din copilarie. Desi aceasta gena cauzeaza o boala rara, studiul ei este foarte important pentru tratarea caderii parului in general. In paralel, cercetatorii au mai descoperit o mutatie genetica responsabila de caderea parului.

Gandul