Tutunul provoaca un dezechilibru hormonal in organism, care duce la ingrosarea taliei si a soldurilor.

Majoritatea persoanele cunosc riscul la care se supun atunci cand fumeaza si efectele pe care nicotina le are asupra sanatatii, insa pana in prezent nu s-a facut o legatura directa intre fumat si aspectul fizic. Specialistii in cosmetica, citati de iVillage, afirma ca fumatul deshidrateaza pielea si o priveaza de oxigen. Motiv pentru care acestia ne sfatuiesc sa renuntam la tutun pentru a avea un ten frumos, stralucitor si sanatos.

Unul dintre efectele pe care tutunul le are asupra tenului este acela ca ii ofera un aspect imbatranit. "Impreuna cu problemele cauzate de razele soarelui si de poluare, nicotina poate adauga mai multi ani aspectului fetei. Efectul fumatului asupra sanatatii este semnificativ.

Atunci cand inhalam chiar si pentru o singura data fumul de tigara, mai mult de trei milioane de radicali liberi se produc la nivelul plamanilor, acestia declansand ulterior un raspuns inflamator care se raspandeste in organism", a explicat dr. Nicholas Perricone, medic dermatolog. In anul 1985, termenul "fata de fumator" a fost introdus in dictionarul medical.

Potrivit acestuia, caracteristicile unei "fete de fumator", care ii fac pe oameni sa para mai in varsta, sunt: liniile si ridurile de la nivelul fetei, in special in zona ochilor si a gurii, ridurile profunde de pe obraji, un profil osos al fetei si o paloare gri. Ca tratament, dermatologii sugereaza folosirea produselor cu antioxidanti, deoarece acestia lupta cu radicalii liberi care fac pielea sa imbatraneasca prematur.

Fumul de tigara contine peste 4.000 de toxine, multe dintre acestea ajungand direct in circuitul sangvin, ajungand sa irige epiderma.

Integral in Adevarul