Chimicalele prezente in sapunuri, sampoane sau in pasta de dinti irita pielea sau ochii si pot provoca alergii sau chiar dezvoltarea unor tumori canceroase

Produsele de ingrijire corporala si infrumusetare ascund substante chimice periculoase pentru sanatatea noastra. Cremele, sampoanele, gelurile de dus sau pasta de dinti, toate contin chimicale responsabile cu iritatii ale pielii, cu reactii alergice sau chiar cu aparitia cancerului. Din pacate, majoritatea celor care le folosesc zilnic sunt confuzi in legatura cu "ingredientele" continute de ele. Un studiu britanic arata ca 99% din consumatori vor sa primeasca informatii mai exacte despre produsele folosite.

Ingredientele toxice prezente in produsele de ingrijire corporala si in cosmetice sunt absorbite rapid de piele. Ele ajung direct in sange si in vasele limfatice, fiind raspandite la nivelul ficatului, creierului si rinichilor. Astfel, pot aparea dureri de cap, stari de voma, iritatii si inflamatii ale pielii, boli dermatologice, alergii sau chiar cancer.

Un studiu realizat in Marea Britanie arata ca, in medie, o femeie foloseste zilnic cel putin 12 cosmetice si produse de ingrijire corporala, bombardandu-si pielea cu 175 de chimicale. Cu toate ca etichetele produselor de ingrijire ar trebui sa contina lista ingredientelor, cantitatea in care sunt folosite si descrierea produsului, cele mai multe le omit.

Integral in Adevarul