Ouale sunt cele mai periculoase alimente! Nutritionistii americani au realizat un top al celor mai periculoase si murdare alimente. Ouale pot sa fie infectate cu salmonella, asa ca fiti foarte atenti cand cumparati produse care contin ou crud, cum ar fi maioneza. La fel, deschideti bine ochii cand achizitionati oua, pentru ca acestea sa nu fie crapate sau sparte. Piersicile sunt fructele care trebuie spalate foarte bine inainte de a fi consumate, deoarece sunt, practic, imbaiate in pesticide, care se curata foarte greu de pe coaja cu multi perisori, scrie Libertatea.

Durerile de articulatii prevestesc bolile reumatice. Medicii reumatologi atrag atentia asupra durerilor articulare aparute din senin, pe care, de obicei, pacientii le trateaza cu indiferenta. Specialistii spun ca acestea pot „prevesti“ instalarea unei boli grave, cum este artrita reumatoida, o afectiune ale carei cauze nu se cunosc, dar care poate tintui la pat. Din cauza acestei boli, unii pacienti au dureri atat de severe incat nu se mai pot spala pe dinti, nu se mai pot imbraca, nu mai pot merge la cumparaturi ori la serviciu, scrie EvZ.

Anxietatea de sarbatori afecteaza peste 10% din romani. Persoanele care sunt singure se simt, in preajma sarbatorilor, si mai nefericite. Specialistii spun ca, de Craciun, depresia apare cu predilectie la un anumit tip de persoane si anume cele singure. „Persoanele divortate, vaduve sau cele care s-au despartit de partenerul de cuplu si nu au pe nimeni in preajma lor se simt mai triste, mai melancolice si pot deveni chiar depresive”, atentioneaza psihologul Hanibal Dumitrascu, conf. univ. dr. la Universitatea din Bucuresti, potrivit Gandul.

Cat costa si unde se schiaza in Romania. Iarna si-a intrat timid in drepturi, inceputul lunii decembrie neaducand mult-asteptatele (de catre schiori) zapezi. La finalul saptamanii trecute a nins, dar numai pe alocuri. Astfel, doar o parte din partiile de schi si snowboard au devenit utilizabile si asteapta sa fie luate cu asalt de practicantii sporturilor albe care n-au plecat inca in Austria, Italia, Slovacia sau Franta, adica pe plaiuri cu domenii schiabile cu multe stele peste cele mioritice. Cei norocosi sunt cei care pot ajunge pe Valea Prahovei. Pentru amatorii de schi, cele mai accesibile partii sunt cele de pe Valea Prahovei si, din fericire, aici chiar a nins la finalul saptamanii trecute. Sinaia este prima statiune care iti face cu ochiul, scrie Romania libera.

Combina corect alimentele. O dieta sanatoasa inseamna adaptarea acesteia in functie de metabolismul propriu si de starea de sanatate a fiecaruia. Dieta nu trebuie schimbata total, dintr-o data, ci treptat. Trecerea de la perioada de post la o perioada cu dieta foarte bogata duce la aparitia de dezechilibre metabolice cu afectarea sanatatii. Iata cum sa combinam alimentele in perioada sarbatorilor, pentru a ne feri de neplaceri. Cand se apropie sfarsitul postului este bine sa cresteti cantitatea de fructe si legume crude. De asemenea, sa adaugati suplimenti alimentari cu continut bogat in vitamine, scrie Click.