Durerile reumatice – amplificate de 70 de ori, la femei. Femeile simt mult mai profund durerile provocate de reumatism, sustin oamenii de stiinta de la Spitalul Central Jyvaskyla din Finlanda. „Simptomele apar la fel la ambele sexe, singura diferenta este intensitatea durerii”, spune dr. Tuulikki Sokka, coordonatorul studiului, potrivit Gandul.

Consumul de cafea provoaca halucinatii. Persoanele care consuma multa cofeina din surse precum cafeaua, bauturile energizante si anumite tipuri de ceai sunt predispuse sa aiba halucinatii, arata un studiu al oamenilor de stiinta britanici. Echivalentul a sapte cesti de cafea instant pe zi tripleaza sansele de a suferi de vedenii sau de a auzi voci care nu exista. Stimulentul poate produce halucinatii chiar si atunci cand este consumat in cantitati mici. Prea multa cofeina poate duce la palpitatii, la insomnie sau chiar, in cazul femeilor, la imposibilitatea de a ramane insarcinate, au aratat studiile anterioare, scrie Cotidianul.

Munca de birou "in hala", sursa de stres, gripa si hipertensiune. Acum o suta de ani si ceva, cand au fost amenajate primele cladiri de birouri in hala, pe principiul “planului deschis”, s-a spus ca acesta era locul de munca al viitorului. Expertii de astazi au conchis insa ca acest tip de birou, dimpotriva, ii imbolnaveste pe angajati. Zgomotul, aglomeratia si lipsa spatiului privat, toate caracteristice acestui tip de loc de munca, pot duce la hipertensiune, stres, epuizare si gripa. Oamenii de stiinta au mai constatat ca absenta spatiului privat ii poate face pe angajati nesiguri si agresivi, le diminueaza puterea de concentrare si productivitatea, scrie Romania libera.

Arta de a face cadouri reusite. Ca sa scapam de teama de a face cadouri nereusite, avem nevoie de timp ca sa-l cunoastem pe cel caruia ii facem darul si sa aflam ce-si doreste. Din lipsa de timp, oferim cadouri “gandite” doar persoanelor foarte apropiate noua si incercam sa-i impresionam pe cunoscuti cu cadouri scumpe. Cei care cred ca da­rurile scumpe ne scapa de grija cadourilor potrivite gresesc.Cei mai multi dintre prietenii nostri isi doresc cadouri utile si care sa se potriveasca cu pasiunile lor, scrie Adevarul.

Apa de gura mai periculoasa decat se credea. Apa de gura poate duce la aparitia cancerului de gat din cauza continutului ridicat de alcool, sustin cercetatorii australieni. Coordonatorul cercetarii, prof. Michael McCullough, spune ca unele marci de apa de gura sunt mult mai periculoase decat vinul sau berea, pentru ca acestea contin o concentratie foarte mare de alcool. Specialistul atrage atentia asupra prospectului de pe aceste produse de igiena orala, subliniind ca un produs de calitate trebuie sa contina o cantitate foarte mica de alcool, scrie Gandul.

Bolile tin cont de sex. Diferentele anatomice dintre femei si barbati determina o vulnerabilitate specifica in fata anumitor boli. Afla care sunt predispozitiile spre afectiuni in functie de sex, cum se explica ele si ce investigatii e bine sa faci cu regularitate pentru a le tine sub control. Initial, din cauza profesiilor diferite, femeile au fost mai putin expuse la unele afectiuni considerate preponderent masculine: fracturi osoase si leziuni ale muschilor produse de munca fizica, bronhopneumopatia obstructiva cronica, generata de munca in mediul industrial si embolia gazoasa, specifica scufundatorilor, scrie Adevarul.