Tratati-va din timp varicele! Aproximativ 32% dintre romani au varice sau complicatii ale acestora, arata statisticile. In majoritatea situatiilor, cauzele acestei boli sunt genetice, doar 5% dintre cazuri fiind cauzate de traumatisme sau de arsuri grave. Majoritatea romanilor cu varice se prezinta la medic cand au deja complicatii, si asta pentru ca isi neglijeaza afectiunea care evolueaza lent, dar si pentru ca numarul medicilor specialisti este extrem de mic, scrie EvZ.

Produsele de inalbit dintii ataca smaltul. Produsele de inalbit dintii, folosite in exces, creeaza microfisuri, lucru care duce la distrugerea smaltului, avertizeaza medicii stomatologi. „Aceste produse contin substante acide care ataca smaltul. Acizii penetreaza smaltul, iar colorarea dintilor va aparea neuniformizata”, spune doctorul stomatolog Stela Nicolaescu. Specialistul spune ca un astfel de tratament dureaza in jur de o saptamana, aspectul de alb apare dupa patru zile, iar efectul este pastrat aproximativ un an, scrie Gandul.

10 milioane de europeni risca sa surzeasca cu castile in urechi. In jur de 5-10% dintre cei 50-100 de milioane de europeni care asculta muzica la dispozitive audio portabile pot ramane fara auz daca le suna muzica in casti mai mult de o ora pe zi, la un volum ce depaseste limita fixata de UE. Mai mult, cluburile de noapte si concertele rock sunt si mai zgomotoase decat MP3 playerele, chiar daca timpul de expunere este mai mic, cercetatorii identificand cazuri de pierdere temporara a auzului mai ales in randul tinerilor si al muzicienilor care frecventeaza astfel de localuri si evenimente, scrie Cotidianul.

Intinde-te ca sa-ti pastrezi mobilitatea! Ne intindem atunci cand ne trezim din somn. Ne intindem dupa ce am stat mult timp la birou, iar bebelusii se intind inca din prima zi de viata. Pisica, simbolul flexibilitatii, isi intinde fiecare particica a corpului dupa o repriza de tors. Dr. Serban Damian, specialist in tehnicile sihatsu si stretching asistat, spune ca aceste gesturi instinctuale ne ajuta sa ne mentinem sanatatea articulatiilor si chiar sa ne relaxam, scrie Libertatea.

Substanta care elimina excesul de colesterol. Cercetatorii americani au reusit sa identifice o substanta care poate sa elibereze excesul de colesterol acumulat in celulele organismului, informeaza un studiu publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences. Prezenta descoperire, care explica modul in care colesterolul ajunge in interiorul celulelor, le deschide calea expertilor americani pentru punerea la punct a unor terapii eficiente impotriva maladiei Niemann-Pick de tipul C, scrie Gandul.