Dieta de sapte zile. Aceasta nu va ajuta sa slabiti pana la greutatea ideala, dar poate fi un bun inceput de a invata sa va hraniti sanatos. Cei care s-au plictisit de dietele scurte si draconice pot incerca ceva nou: dieta de sapte zile. Aceasta nu o sa va permita sa ajungeti la greutate ideala intr-un timp atat de scurt, dar este foarte motivanta si poate fi un inceput bun, sustin expertii site- ului medical WebMd. O data, dieta poate fi continuata si pe parcursul a 28 de zile. Creatorul ei, K. Smith, a stabilit sapte module orientative, scrie EVZ.

Portocalele distrug smaltul dintilor. Juice-ul din citrice achizitionat din comert este mai inofensiv decat cel preparat acasa. Universitatea Medicala Rochester din New York avertizeaza ca sucul din portocale ataca smaltul dintilor, distrugandu-l in proportie de 84 la suta, potrivit unui studiu, scrie Gandul.

Cum rezista un cuplu in timp? Comunicarea este una dintre cheile unei relatii de durata. Incompatibilitatile dintre parteneri se estompeaza in fata disponibilitatii si abilitatii lor de a comunica. Cel mai important lucru este ca, discutand deschis despre disensiunile pe care le au, cei doi nu lasa resentimentele sa le macine relatia, scrie EVZ.

„Pastila de gheata” intinereste tenul. O foita din matase naturala aplicata pe fata reduce, in doar 10 minute, cantitatea de sebum si revigoreaza pielea obosita, hidratand-o intens. Un nou tratament dermato-cosmetic, „masca de gheata”, ofera un aspect intinerit al fetei si asigura o hidratare intensa, pentru aproximativ o saptamana. Initial, masca faciala se prezinta sub forma unei pastile, impachetata compact intr-o cutiuta. De fapt, ea este o matase naturala extrem de fina care, in momentul aplicarii unui gel activator, se expandeaza transformandu-se in ceea ce se intelege in mod obisnuit printr-o masca faciala. „Ea nu are gheata si nici nu este rece pana in momentul aplicarii gelului. Dupa asezarea pe fata, incepe procesul de racire progresiva”, explica Alina Berechet, managerul unui spa medical din Bucuresti, scrie Gandul.

Pepenele rosu intareste inima. V-ati gandit vreodata ca terapia prin culoare nu se rezuma la a vopsi peretii dormitorului intr-o anumita nuanta pentru a dormi mai bine? Conform dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike, specialist in dermatologie, acupunctura si homeopatie, cromoterapia include tratamentul afectiunilor de care suferim prin consumul alimentelor de o anumita culoare. De exemplu, cine sufera cu inima trebuie sa manance pepene rosu, cirese si macese, iar persoanele care au probleme cu ficatul - legume verzi: spanac, urzici, salata, scrie Libertatea.

Metode eficiente ca sa transpiram mai putin. Antiperspirantele speciale, injectiile cu botox si chirurgia glandelor sudoripare sunt recomandate in caz de transpiratie excesiva. Statistic, trei la suta din populatie sufera de transpiratie excesiva (hiperhidroza), dar specialistii cred ca procentul este, in realitate, dublu. Cand este cald, transpiram pentru a ne mentine temperatura corpului in limite normale. Dar cand secretia de sudoare este abundenta poate fi vorba despre un dezechilibru numit ­hiperhidroza, scrie Adevarul.

Alunele de padure cresc performanta intelectuala. Bogate in vitamina E, fructele mentin fermitatea si tineretea pielii. Ideale pentru copii anemici, tineri in crestere sau persoane varstnice. Delicioasele alune de padure ofera organismului energie, datorita continutului de grasimi, magneziu, potasiu si proteine. Specialistii in nutritie atentioneaza insa ca ele nu sunt recomandate persoanelor care tin cura de slabire, deoarece au un continut ridicat de calorii. Astfel, 100 de grame de alune are 690 kilocalorii. Expertii spun ca aproximativ 30 de grame de aceste fructe asigura 34 la suta din necesarul zilnic, noteaza Gandul.