Scapati de cearcane. Cel mai bun tratament este sa plecati in vacanta, dar mai realiste sunt remediile pe baza de ceai verde sau castravete. Oboseala cronica poate duce la aparitia unor „pungi sub ochi”, asa-numitele cearcane pe care le-ati avut probabil cel putin o data in viata. Cel mai bun tratament este sa plecati in vacanta, insa daca nici dupa ce va odihniti nu scapati de acestea, aplicati cateva remedii. Unul dintre cele mai bune este cel cu pliculete reci de ceai verde, aplicate dimineata, pe ochi ,scrie EvZ.

Cum stii ce ghiozdan e potrivit pentru copilul tau. Pentru ca ghiozdanul sa nu afecteze spatele copiilor, greutatea gentii nu trebuie sa depaseasca doua kilograme. Medicii sfatuiesc scolarii sa-si indoaie ambii genunchi atunci cand ridica un rucsac greu. Medicii atrag atentia ca greutatea potrivita pentru spatele unui copil nu trebuie sa depaseasca 10% din masa corporala a scolarului. Astfel, cum majoritatea elevilor inscrisi in ciclul primar de invatamant au o greutate de aproximativ 20 de kilograme, rucsacul unui scolar nu trebuie sa cantareasca, in principiu, mai mult de doua kilograme, scrie Gandul.

Infectiile bacteriene pot cauza nasteri premature. Nasterea prematura este mai frecventa la gravidele care au afectiuni cervicale sau ale uterului, fumeaza, sunt stresate, au contractat o infectie bacteriana sau au o greutate mult prea mica, noteaza EvZ.

Vinetele, arma secreta a dietelor. Vinetele, legume hranitoare de sezon, pot ajuta, in functie de modul in care sunt preparate, in lupta cu kilogramele in plus. „Cunoscute si ca patlagele vinete, aceste legume nu au o densitate energetica prea mare, drept urmare, ele nu ingrasa”, afirma prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Singura conditie este sa nu le consumam prajite, cu mult ulei sau sub forma de salata cu sos de maioneza. Specialistul spune ca cel mai bine este sa pregatim vinetele la gratar sau salata. Atunci cand le preparam pe gratar, vinetele se taie rondele, se sareaza si se adauga putine ierburi aromate. Daca optam pentru salata, dupa ce coacem vinetele, le lasam sa se scurga si, apoi, sucul rezultat il aruncam, pentru ca are un gust amarui, scrie Gandul.

Sucul de portocale scade febra. Amigdalita, tusea si problemele gastrice trec si ele cu remedii naturale. Bacteriile si virusurile se gasesc peste tot: in aer, in apa, pe haine sau pe obiectele pe care le folosim si ne pot infecta in orice moment. Dr. Lawrence Chuk- wudi Nwabudike, specialist in dermatologie, acupunctura si homeopatie, sustine ca din cauza lor racim, facem febra, avem dureri de gat, diaree sau rani si ne invata cum sa tratam aceste infectii cu ajutorul medicinei naturiste, scrie Libertatea.

Dieta de sezon pentru bolnavii de diabet. Vinetele si conopida sunt surse bune de vitamine, avand un continut scazut de glucide. Varietatea mare de legume si de fructe specifice toamnei ofera posibilitatea unei alimentatii echilibrate ce contribuie la mentinerea glicemiei in limite normale. Indiferent de anotimp, persoanele cu diabet trebuie sa urmeze o dieta saraca in zaharuri, sare si grasimi, dar bogata in fibre si in proteine, scrie Adevarul.

Simptomele cancerului ovarian. Cancerul ovarian, considerat in trecut un "ucigas tacut", are simptome, insa acestea nu sunt depistate la timp, au constatat cercetatorii britanici in urma unui studiu citat de BBC. In ultimii ani, s-a constatat ca exista anumite tulburari, iar femeile au fost sfatuite sa se prezinte imediat la medic atunci cand au sangerari anormale sau simt, prin palpare, anumite umflaturi, scrie Libertatea.