Reguli moderne de ingrijire a bebelusilor. Medicii recomanda imunizarea contra virusurilor care afecteaza plamanii si va invata care sunt semnele ce tradeaza probleme grave. Venirea anotimpului rece nu inseamna doar gripa. Peste 90% din bronsiolite si peste 40% din pneumoniile copiilor mai mici de 5 ani sunt cauzate de un virus care le afecteaza sistemul respirator, numit virusul sincitial respirator, scrie EvZ.

Adevarul despre iaurtul din reclama: nu aduce beneficii. Iaurturile cu probiotice nu aduc beneficii sanatatii, asa cum pretind producatorii de lactate, demonstreaza un studiu realizat de oamenii de stiinta din Uniunea Europeana si publicat in Daily Mail. Potrivit expertilor de la Autoritatea europeana pentru control alimentar (EFSA), efectele binefacatoare ale probioticelor in organism nu au putut fi dovedite stiintific. "Cercetatorii au facut evaluarea, dar, ori rezultatul a fost negativ, ori oamenii nostri de stiinta au declarat ca nu au suficiente dovezi pentru a le evalua", declara un purtator de cuvant al EFSA pe probiotice, potrivit Gandul.

O nevasta cu diploma universitara iti lungeste viata. Un nivel de educatie ridicat influenteaza in bine, si inca semnificativ, longevitatea proprie a unei femei si pe cea a barbatului ei. Pericolul unei morti premature este cu 25 la suta mai mic pentru sotul unei femei cu diploma universitara, decat pentru barbatul casatorit cu o femeie care nu a absolvit decat liceul. Autorii studiului au emis ipoteza ca acest spor de longevitate se datoreaza faptului ca sotiile mai bine educate inteleg mai bine informatiile de care o familie are nevoie in domeniul sanatatii, scrie Romania libera.

Un antidiabetic, pastila longevitatii. Un medicament recomandat persoanelor diabetice pentru a controla nivelul glicemiei, pe baza de metformin, ar putea fi secretul longevitatii, arata un studiu recent realizat de savantii britanici. Potrivit profesorului Dominic Withers de la Universitatea din Londra, substanta metformin ajuta si la mentinerea aglilitatii psihice a varstnicilor, dar si la pastrarea formei fizice, pentru ca previne ingrasarea, scrie Adevarul.

Vaccin impotriva dependentei de cocaina, conceput in SUA. Un vaccin impotriva dependentei de cocaina a avut rezultate promitatoare in timpul testelor efectuate pe subiecti umani, au anuntat autorii acestuia, o echipa de cercetatori de la Universitatea Yale si Baylor College of Medecine (SUA), potrivit AFP. Oamenii de stiinta spun ca vaccinul lor contribuie la reducerea cantitatii de droguri consumata de fiecare voluntar si la cresterea numarului de anticorpi din organism care anihileaza actiunea cocainei, inainte ca aceasta sa ajunga la nivelul creierului si sa declanseze efecte euforizante. In cursul testelor clinice efectuate timp de sase luni de cercetatorii americani, vaccinul a determinat producerea unei cantitati de anticorpi suficienta pentru a bloca efectele drogului in cazul a 38% dintre subiecti, scrie Gandul.

Cum ne intarim sistemul imunitar. In lipsa unui sistem de aparare functional devenim vulnerabili in fata factorilor de mediu. In timp ce o dieta sanatoasa si starile emotionale pozitive intaresc sistemul imunitar, stresul continuu si medicamentele luate dupa ureche il slabesc. Printre metodele cele mai eficiente de stimulare a sistemului natural de aparare al organismului se numara asigurarea necesarului zilnic de vitamine si de minerale. Vitamina C este denumita si vitamina imunitatii, intervenind in foarte multe etape ale procesului de aparare a organismului, scrie Adevarul.