Cochetaria la romance. Traditionala eleganta a romancelor tinde sa fie inlocuita cu un stil in care iese in evidenta latura sexy si vulgara, sustin expertii in psihologie si vestimentatie. Statisticile ne arata ca romancele se numara printre cele mai cochete femei din Europa. Invata mersul pe tocuri de cand intra la gimnaziu si au grija sa puna pe ele, chiar daca ies la buticul din colt, cele mai bune haine. „Vinovate” se pare ca sunt si excusiile la Paris si comenzile de rochii din capitala Frantei inca de pe vremea boierilor, noteaza EvZ.

Vopsirea parului mareste riscul de leucemie. Un studiu realizat in Belfast a confirmat faptul ca expunerea regulata la vopseaua de par mareste riscul de cateva tipuri de cancer cu 60%. Pretul vanitatii platit de femei este mai mare decat ti-ai putea imagina. Un studiu realizat de Universitatea Queen din Belfast a aratat ca utilizarea vopselei de par, de mai mult de 9 ori pe an, mareste riscul de leucemie cu 60%, scrie Romania Libera.

Alimente periculoase in timpul sarcinii. O femeie insarcinata ar trebui sa-si axeze dieta pe legume si sa evite fructele de mare, mezelurile, conservele si dulciurile. O femeie insarcinata nu trebuie sa manance pentru doi, asa cum gresit spune traditia romaneasca. Cel mai important este sa se hraneasca sanatos. Nu cantitatea alimentelor consumate conteaza, ci calitatea lor. Dieta poate fi totusi ceva mai calorica decat in general. Cele mai bune sunt legumele proaspete, iar contraindicate sunt mancarurile exotice: sushi, fructe de mare, scrie EvZ.

Fericirea ingrasa: alimente care iti aduc buna dispozitie. Serotonina, hormonul responsabil cu starea de bine, este produs in cantitati mai mici la femei decat la barbati. Bananele, ciocolata, carnea de curcan, dovleacul si cartofii se numara printre alimentele care iti dau o stare de bine. Desi cele mai multe dintre ele sunt bogate si in calorii, medicii spun ca aceste alimente contin serotonina sau triptofan - un precursor al acestui "hormon al fericirii", cum mai este numita serotonina. Cercetatorii americani spun ca nu este o simpla coincidenta faptul ca atunci cand suntem suparati sau stresati simtim nevoia sa mancam dulciuri, noteaza Gandul.

Bacteriile din intestin si obezitatea. In ultimii ani, pe lista factorilor responsabili pentru obezitate (oasele mari, junk-food-ul, genele sau educatia proasta) s-a adaugat un nou factor: microbii din intestin, noteaza intr-un articol publicatia britanica The Economist, citata de Agerpres. Intestinele sunt pline de microbi care ajuta digestia, impiedicandu-i in acelasi timp pe omologii lor responsabili pentru aparitia bolilor sa invadeze organismul, scrie Romania Libera,

Curele cu citrice va apara de guturai. Netratata la timp, o banala raceala se poate transforma in sinuzita sau in otita. Daca aveti nasul infundat si va curge abundent, stranutati mult si aveti o stare generala proasta este posibil sa fi facut rinita. Denumita si guturai, aceasta boala poate fi tratata cu ajutorul curelor cu produse din surse naturale, scrie Libertatea.