Chirurgie fara bisturiu pentru tumori canceroase. Cancerul renal, hepatic si cel al oaselor pot fi vindecate cu ajutorul unei noi metode neinvazive. Aceasta presupune folosirea de ultrasunete si este disponibila de putin timp in Romania. Noua metoda foloseste ultrasunete de inalta intensitate pentru tratarea tumorilor solide, localizate in organe cum ar fi ficatul, rinichii, oasele, sanii sau pancreasul. Integral pe EvZ.ro.

Cel mai bun remediu pentru bolnavii de diabet, un mod de viata sanatos. Aplicarea de tratamente mai severe pentru controlul diabetului si reducerea riscurilor cardio-vasculare care insotesc aceasta boala nu are un efect prea mare, potrivit rezultatelor mai multor teste clinice publicate duminica, si citate de Agerpres. In schimb, cel mai bun remediu este un mod de viata sanatos, arata studiile. Diabetul de tip 2 (non insulino-dependant) 'afecteaza 200 de milioane de persoane din lumea intreaga si mareste de doua pana la patru ori riscul de boli cardiovasculare', subliniaza doctorul Henry Ginsberg, profesor de medicina la Universitatea Columbia (New York). Integral in Romania Libera.

Supa detoxifica si intareste sistemul imunitar. Persoanele care mananca o farfurie de supa in fiecare zi pot evita aparitia afectiunilor cardiace, sustin expertii. Terapia pe baza de supa are numeroase beneficii pentru sanatate, sustine medicul chinez Maoshig Ni, expert in medicina alternativa. Supa contribuie la detoxifierea organismului, pierderea kilogramelor in exces si intarirea sistemului imunitar, potrivit unui studiu realizat de Maoshig Ni si publicat pe health.yahoo.com. Valoarea terapeutica a supei provine din usurinta cu care organismul poate sa asimileze nutrientii din ingredientele folosite la prepararea supei, explica specialistul. Integral in Gandul.

Cinci semne ale depresiei de sezon. Primavara si toamna sunt perioadele anului in care melancolia este o starea destul de frecventa, insa exista persoane la care aceasta depaseste faza de „toana” si devine sindrom afectiv de sezon (SAD), o forma de depresie care poate crea numeroase neplaceri. Forme depresive usoare, de sezon afecteaza aproximativ 20% din populatia lumii, spun specialistii. „In general, episoadele depresive apar in perioada de primavara-toamna si se manifesta prin deconcentrare, stare de nervozitate si mai ales oboseala”, spune psihologul Camelia Keren Izsak. Integral pe EvZ.ro.

Injectia cu albastru de metil – remediu impotriva durerilor de spate. Exercitiile zilnice fortifica atat muschii abdominali, cat si muschii spatelui, marind in acest mod rezistenta la efortul depus peste zi. Statisticile arata ca opt din zece persoane se plang de dureri de spate. Un grup de cercetatori chinezi au inventat o injectie pe baza de albastru de metil care diminueaza considerabil aceasta afectiune. Albastrul de metil este o substanta folosita ca antiseptic. Cercetarea a aratat ca acest tratament a avut eficienta in 90 la suta din cazuri, iar subiectii au renuntat la medicamente, deoarece substanta actioneaza asupra nervilor. In plus, injectia are rezultate benefice si asupra inflamatiilor. Integral in Gandul.

Lista superalimentelor care-ti dau energie si alunga oboseala. Fulgii de ovăz, iaurtul, spanacul, nucile, alunele şi seminţele - aliaţi de nădejde în lupta împotriva stării de moleşeală. Este un nou început de săptămână şi cu toate astea te simţi epuizat, deşi ai trecut peste un weekend în care ţi-ai încărcat bateriile. Alimentaţia este vinovată dacă nu eşti plin de energie, avertizează experţii, potrivit site-ului MSN.com. Sau consumul în exces al alimentelor bogate glicemic, care au efect imediat asupra organismului, precum ciocolata. Potrivit nutriţioniştilor, indicat este să consumăm produsele care eliberează treptat energie, deoarece acestea au efect pe o perioadă mai lungă de timp. Gândul îţi prezintă lista alimentelor care îţi dau energie. Integral in Gandul.