Sase pasi pentru o sanatate de fier. Cu doar cateva mici schimbari in stilul tau de viata poti sa iti mentii tineretea, sa scapi de durerile de cap si sa ai un sistem imunitar puternic. Un strop de ulei esential de levantica sau rozmarin, putin fistic presarat peste salata de la cina sau o pozitie corecta a corpului, sunt cateva dintre trucurile prin care te poti mentine in forma si poti avea o sanatate de fier. Lavanda iti poate asigura un somn linistit pe timpul noptii, dar este benefic si ziua. Un studiu recent a aratat ca, daca mirosi uleiuri esentiale de levantica sau rozmarin timp de cinci minute pe zi, nivelul de cortizol din saliva scade cu pana la 24%. Acest hormon, responsabil de controlul stresului, creste tensiunea sanguina si slabeste sistemul imunitar, scrie Romania Libera.

utileFoto: Colaj foto

Uite cum sa repari obiectele din piele. Fiecare dintre noi folosim obiecte din piele, fie ca este vorba despre imbracaminte, incaltaminte, decoratiuni, mobilier sau accesorii. Dar ce te faci atunci cand acestea se pateaza, se zgarie sau se rup? Iata cateva sfaturi pe care este bine sa le urmezi daca vrei sa repari obiectele din piele deteriorate. Urmele de mancare si guma de mestecat lipita pe o canapea sau un fotoliu din piele se curata foarte usor folosind cateva cuburi de gheata invelite intr-o carpa moale si uscata. Este interzisa folosirea obiectelor ascutite precum cutite sau lame. Acestea pot zgaria sau taia suprafata din piele si pot deteriora vopseaua, scrie Click.

Caldura din case ne ingrasa. Cercetatorii britanici au descoperit ca obezitatea nu este cauzata numai de mancarea in exces si de lipsa de miscare, ci si de caldura din case si din interiorul spatiilor in care ne desfasuram activitatea. Datorita instalatiilor de incalzire moderne, am redus la maximum expunerea la frig, spun ei. Astfel, ne bazam tot mai putin pe mecanismele naturale de care dispunem pentru a ne regla temperatura prin arderea caloriilor in exces castigate prin alimentatie. In ultimii 30 de ani, temperaturile care ne fac sa ne simtim confortabil au crescut vertiginos. Mentinem o temperatura constanta in casa tot timpul si nu o coboram noaptea, asa cum ar fi normal, scrie Click.

4 lucruri pe care nu le stiai despre bicarbonatul de sodiu. Bicarbonatul de sodiu este foarte des folosit in gospodarie, mai ales atunci cand facem curatenie. Ceea ce poate nu stiai este ca bicarbonatul mai are si alte intrebuintari pe langa indepartarea petelor si a mirosurilor neplacute. Iata care sunt acestea. Compus din cristale cu proprietati abrazive, bicarbonatul albeste dantura, daca este folosit regulat. Acesta are efectul de a poliza dintii, de a face smaltul sa straluceasca si de a indeparta petele galbui. Bicarbonatul previne si aparitia cariilor eliminand bacteriile. Inainte de periajul dentar, pune cateva grame de bicarbonat pe periuta de dinti si freaca usor. In timp, vei observa ca dantura ta va deveni mai curata si mai alba, scrie Click.

Cafeaua le face pe femei mai inteligente, dar ii prosteste pe barbati. Despre cafea se spune ca ba e buna, ba nu e buna. Pana la urma sunt valabile ambele variante in acelasi timp. Potrivit unui studiu prezentat recent in Marea Britanie, licoarea amaruie care ne trezeste dimineata le face bine femeilor si rau barbatilor. Psihologul Lindsay St. Claire de la Universitatea din Bristol a efectuat un studiu asupra efectelor cafelei si a demonstrat ca in cazul reprezentantelor sexului frumos, acestea suunt pozitive. Femeile s-au aratat mai receptive si au rezolvat mai repede si mai corect sarcinile de serviciu dupa ce au baut cafea. In schimb pe barbati, cafeaua ii face sa devina neatenti, sa se miste mai incet si sa nu mai poata sa gandeasca clar, scrie Libertatea.

Alcoolul ingrasa la fel ca produsele de tip fast-food. Oamenii de stiinta avertizeaza ca bauturile alcoolice consumate in exces ingrasa la fel de mult ca produsele de tip fast-food. Acest lucru este posibil deoarece alcoolul are foarte multe calorii. Cele mai daunatoare bauturi pentru silueta sunt cocteilurile si vinul fiert, care sunt adevarate bombe calorice, scrie Cancan.