Catina, planta-minune care ne tine sanatosi. Despre fructele de catina se stie deja ca au mai multa vitamina C decat oricare dintre citrice - contine intre 400 si 1500mg de vitamina C, cantitate superioara cele existente in capsuni, kiwi si portocale. In plus, atat catina alba, cat si cea rosie sunt tonice, combat forme diferite de anemie si contribuie, prin continutul crescut de vitamina C, la detoxifierea organismului. Datorita bogatiei de vitamine din complexul B, catina alba si cea rosie intervin in procesele metabolice. Iar infuzia cu catina rosie ajuta la combaterea avitaminozelor severe, dar este si un bun detoxifiant, diuretic, sudorific, antidiareic, hemostatic si antifebril, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Remediile cu galbenele ne mentin in forma. Frumoasele galbenele (Calendula officinalis), denumite popular filimica, craite, caldaruse sunt indragite si apreciate ca plante de cultura decorative, dar mai ales pentru efectele lor terapeutice si culinare. Putine persoane stiu ca frunzele plantei, adaugate in salatele de cruditati, sunt foarte gustoase si sanatoase. In plus, s-a dovedit ca petalele florilor de galbenele au proprietati terapeutice asemanatoare sofranului, mult mai scump si mai greu de procurat, decat acestea, scrie Click.

Statul pe scaun poate dauna grav sanatatii. Cand Diana Buchan, un grafician in varsta de 30 de ani, din Marea Britanie, a simtit pentru prima oara o durere puternica la una din gambe nu i-a dat prea multa importanta. A crezut ca si-a fortat muschiul in timpul unei plimbari cu bicicleta. De fapt, discomfortul ei era cauzat de ceea ce generic se numeste "tromboza venoasa profunda" - un cheag de sange in piciorul ei stang. Tromboza venoasa profunda este reprezentata de formarea unui cheag de sange numit tromb in venele profunde ale membrelor inferioare, pelvisului sau membrele superioare. Cheagul de sange s-a dislocat si cateva saptamani mai tarziu Diana se afla in spital diagnosticata cu embolism pulmonar. Cheagul ajunsese in plamani. Integral in EVZ.

Vacanta la mare te scapa de acnee. Te simti din ce in mai lipsit de pofta de viata? Nu te ingrijora! Cateva zile de concediu la mare te vor ajuta sa-ti recapeti starea de bine. Valurile stimuleaza circulatia sangelui. Curentii marini, care antreneaza apa, actioneaza ca un masaj fin asupra muschilor si vaselor de sange, tonifiindu-i. In zilele cand nu sunt valuri foarte mari poti face jogging, timp de 10-20 de minute, prin apa (aceasta nu trebuie sa depaseasca genunchii). Mai mult, specialistii afirma ca marea ii linisteste pe nevrotici. Astfel, 10-15 minute zilnice de expunere la varile marii actioneaza ca un sedativ. Integral in Click.

Ce cosmetice si ce machiaj putem folosi vara. Cremele si lotiunile hidratante, dar si produsele de make-up usoare, precum pudrele minerale si balsamurile de buze, trebuie sa contina filtru UV. In schimb, sunt de evitat cosmeticele care contin parfum, intrucat cresc sensibilitatea pielii la soare si pot da alergii. La plaja, trebuie indepartat machiajul. Pielea este mai expusa in timpul verii si, de aceea, sunt necesare masuri suplimentare de ingrijire pentru a-i mentine sanatatea. De exemplu, din cauza caldurii si transpiratiei, riscul de infectii cutanate creste, iar deshidratarea poate produce mici fisuri pe suprafata tegumentului, care se pot infecta, scrie Adevarul.

Consumul de sare nu mai dauneaza sanatatii. O noua descoperire a cercetatorilor britanici sustine ipoteza ca reducerea consumului de sare nu conduce la scaderea riscului afectiunilor cardiace, informeaza Reuters.

Efectele consumului de sare asupra organismului uman sunt inca neclare. Daca pana acum consumatorii au fost avertizati, in repetate randuri, sa reduca consumul de sare, noi cercetari nu gasesc alimentul ca fiind vinovatul principal de afectiunile cardiace. Un studiu publicat de Biblioteca Cochrane releva faptul ca un consum redus de sare conduce la o usoara scadere a tensiunii arteriale. Aceasta consecinta nu implica favorizarea aparitiei afectiunilor cardiace, care pun in pericol viata celor care consuma sare, scrie EVZ.