O noua teorie nationalista devine virala. Cum au furat realizatorii Game of Thrones istoria dacilor. Producatorii filmului Game of Thrones ar fi preluat capitole din istoria dacilor si le-ar fi folosit in povestea lor cinematografica, reusind astfel un profit de ordinul miliardelor de dolari, sustine un articol publicat pe Internet de ziarul Socialistul. De exemplu, fanii Game of Thrones ar fi fost surprinsi de asemanarile dintre blazonul cu lup al familiei Stark si stindardul de lupta al dacilor. Documentele sustrase de pe site-ul HBO ar dezvalui ca Decebal a fost modelul uman in crearea personajului principal Jon Snow iar Winterfell, capitala sa, ar fi fost creata dupa modelul cetatii Sarmisegetusa, scrie Romania libera.

O lume nebunaFoto: Colaj foto

Reactia virala a unui pilot, suparat ca in avionul sau se aflau pasageri beti. Un pilot, suparat pe atitudinea deranjanta a unor pasageri, a iesit din carlinga pentru a le tine o morala. Unul dintre martorii zborului Jet2, cu destinatia Ibiza, sustine ca alaturi de el se aflau alti pasageri care consumasera bauturi alcoolice in timpul zborului, noteaza The Sun. "Multi dintre voi cred ca se afla intr-un autobuz electoral, insa aici sunteti intr-un avion", si-a continuat aviatorul discursul, potrivit stirileprotv.ro.

Premiera absoluta in stiinta: cercetatorii au reusit teleportarea cuantica sub apa. Savantii chinezi au reusit sa transmita informatie intre doua particule prin apa marii, reprezentand o premiera a acestui tip de comunicare cuantica. In acest experiment care si-a dorit sa demonstreze conceptul, informatia a fost transmisa pe o distanta de 3,3 metri, intr-un container ce contine apa marina, dar cercetatorii afirma ca pot fi capabili sa foloseasca aceeasi tehnica pentru a transmite informatii securizate pe o distanta chiar si de aproape 900 de metri prin mare, scrie Science Alert, citat de descopera.ro.

Cum arata pestii filmati la peste 8.000 de metri adancime, in Groapa Marianelor. Cercetarile efectuate anterior au considerat ca adancimea de 5 mile, sau de 8,2 kilometri, este cel mai adanc punct al oceanelor unde pestii pot inota. Se crede ca aceasta limita apare datorita mai multor efecte care se leaga de un compus numit trimethylamine N-oxide, sau TMAO. Pe de-o parte, TMAO previne distrugerea proteinelor din cauza presiunii ridicate, astfel ca pestii care au mai mult TMAO pot ajunge la adancimi mai mari. Pe de alta parte, concentratii mai mari de TMAO inseamna ca procesul de osmoza trage mai multa apa sarata, potrivit Playtech.

Cel mai arid desert din lume a inflorit din cauza schimbarii climei. Efect neasteptat al schimbarii climei, in Chile. Desertul Atacama din Chile, cel mai arid din lume, a fost acoperit de flori in ultimele zile. Asta dupa ce dupa ce in aprilie si mai, a fost inundat de un rau iesit din matca din cauta ploilor. Fenomenul "desierto florido" are in mod normal loc doar o data la 5 sau chiar 7 ani, dar acum s-a repetat dupa numai 2 ani, potrivit stirileprotv.ro.

Primele imagini cu tunelul subteran din Los Angeles si viteza uluitoare la care a ajuns capsula sistemului Hyperloop. Planurile lui Elon Musk de creare a unui sistem de transport extrem de rapid se apropie de realitate. In cadrul unei postari pe o retea de socializare, CEO-ul Tesla a prezentat progresele realizate in cadrul tunelurilor de transport subterane din Los Angeles. De asemenea a fost publicat si un videoclip cu testele unei capsule din cadrul competitiei Hyperloop. Recent, compania Boring sustinea ca a primit aprobarea pentru construirea unui tunel de peste 3 kilometri in Los Angeles, potrivit descopera.ro.