Un barbat din Germania, pasionat de masini, a facut o obsesie din achizitionarea autoturismelor marca BMW, de-a lungul vietii cumparand nici mai mult nici mai putin de 135 de exemplare. Klaus Hammerschmidt, in varsta de 77 de ani si-a cumparat prima sa masina, un BMW 1800 TI, in 1973. De atunci, el a trecut de la pasiune la obsesie, scrie Libertatea.

Mama a doi copii, Giorgia, 23 de ani, a obtinut postul dupa un examen extrem de riguros. Ea a realizat punctajul necesar, dupa ce a urmat, timp de sase luni, cursurile Scolii de Gondolieri din Venetia. Aici, tanara a invatat cum sa coordoneze vaslele sau cum sa manevreze eficient barca printre curentii marini. Desi au mai existat candidate la acest post pana acum, nici o femeie nu a reusit sa fie admisa, scrie Libertatea.

O artista din Marea Britanie a primit finantare de 20.000 de lire sterline din partea statului pentru a se uita la fesele femeilor. Potrivit Ananova, Sue Williams in varsta de 53 de ani a primit banii pentru a explora „atitudinile culturale privind fesele feminine". Ea va crea modele din ghips dupa fundurile mai multor femei, in incercarea de a intelege locul lor in cultura contemporana. Artista va mai examina atitudinile rasiale diferite fata de posterioare in Europa si Africa, informeaza Libertatea.

Sute de membrii ai comunitatii gay din New York au marsuluit ieri pe strazi. In cadrul evenimentului multicolor “Gay Parade 2009” homosexualii au comemorat 40 de ani de la revolta comunitatii din Stonewall. Participantii nu au ezitat sa scandeze “Noi vrem sa ne casatorim!” si “Spuneti "da" casatoriilor gay”. Conform purtatorilor de cuvant ai comunitatii, homosexualii americani intentioneaza sa faca presiuni pentru legiferarea unui cadru legal propice casatoriilor intre persoane de acelasi sex, scrie Click.

Alcoolul ucide anual peste 30.000 de barbati si femei cu varste cuprinse intre 15 si 54 de ani, potrivit unei cercetari a medicilor rusi publicata in jurnalul medical The Lancet. Studiul arata ca trei patrimi din decesele barbatilor si o jumatate din decesele femeilor ar putea fi atribuite abuzului de vodca. O astfel de rata a mortalitatii la aceasta categorie de varsta este de cinci ori mai mare pentru barbati si de trei ori mai mare pentru femei fata de rata din vestul Europei, informeaza Click.

Terapie. Modelul britanic Jordan vrea sa faca fata cat mai usor problemelor legate de divortul de cantaretul Peter Andre si de custodia copiilor, motiv pentru care incearca prin toate metodele sa-si gaseasca linistea. Din acest motiv, la cea mai recenta aparitie in public, starleta s-a afisat cu un tricou cu un mesaj cat se poate de relevant: "Pastreaza-ti calmul si mergi inainte!, afirma Cancan.