Masura scaderii CAS si cea a cresterii salariilor bugetarilor cu 15% nu pot fi luate concomitent, a declarat luni, la TVR Info, Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR: "Concomitent nu se poate, ar fi un efort prea mare pentru buget, cu ochiul liber sa vede asta, e ori, ori; cred totusi ca ar fi mai usor pentru buget sa treaca la reintregirea salariilor...Scaderea CAS-ului este un lucru complicat si nu cred ca este timp de facut calcule pentru asta; la reintregirea salariilor efectele sunt foarte clare", a spus Vasilescu.

Consilierul guvernatorului BNR a admis totusi ca o reducere a contributiei pentru asigurarile sociale (CAS) ar fi necesara pentru ca ar crea locuri de munca si ar conduce la o mai mare transparenta in ceea ce priveste fiscalitatea.

Saptamana trecuta, liderul PSD Victor Ponta afirma ca este necesara atat reducerea CAS-ului cat si majorarea salariilor bugetarilor. El a precizat vineri seara, intr-o emisiune TV, ca "daca se majoreaza acum salariile si nu se iau celelalte masuri care inseamna mai multe locuri de munca, venituri suplimentare la buget, in 2013 practic nu ai de unde sa le platesti!".