Monica Macovei a criticat vineri seara la TVR Info acuzatiile aduse in aprilie de Titus Corlatean care-i acuza pe procurorii din dosarul Nastase ca au falsificat probe facand referire la niste bani luati ca proba in 2005 si care erau inregistrati cu data de 2006.

Macovei explica ca sunt anumite cazuri cand infractorul in cauza cheltuie din banii de mita sau chiar toti banii, iar cand se face confiscarea se vizeaza intreaga suma, fiind necesar asadar ca suma sa fie acoperita ulterior de catre infractor, deci bancnotele pot avea si alta data de tiparire. Macovei a spus ca nu se poate referi direct la probele invocate de Corlatean deoarece nu cunoaste dosarul in cauza si si-a exprimat indoiala ca acesta ar fi vazut personal probele.

La finalul procesului Zambaccian in care Adrian Nastase este acuzat de luare de mita si santaj, avocatii sai au facut public un document sustinand ca el dovedeste ca DNA a fabricat probe si ca dosarul este unul politic. Avocatii au analizat bancnotele cuprinse in suma de 118.650 dolari, despre care fostul consul, Ioan Paun, a declarat ca i-a primit de la Nastase in perioada 2002 - februarie 2004. Aparatorii lui Nastase au aratat ca 255 de bancnote din aceasta suma au fost tiparite ulterior lunii februarie 2004.

Avocatii lui Nastase nu au mentionat insa ca banii au fost depusi de Ioan Paun prin sotia sa la DNA in 2006, adica dupa doi ani si ca cei 118.650 de dolari reprezentau un rest din cei 700.000 dolari cu care Ioan Paun a cumparat chinezarii pentru familia Nastase.

Citeste articolul:VIDEO Povestea dolarilor din China. Cum incearca avocatii lui Adrian Nastase sa-i convinga pe judecatorii Curtii Supreme cu un tabel excel

"Domnul Titus Corlatean, ministrul Justitiei, este omul care in martie a acestui an a afirmat ca daca Adrian Nastase va fi achitat in dosarul Zambaccian, procurorul trebuie arestat. Deci este o afirmatie halucinanta, imposibila, cum sa zic, politic, sau moral in orice stat democratic - daca procurorul s-a dovedit ca a gresit cu intentie sau cu rea-credinta, poate fi sanctionat disciplinar. Dar vedem toata lumea ca exista si achitari. Plus ca pana la urma nici nu stii cine e de vina. Daca ne gandim la reteaua Voicu, unde Voicu spunea ca unde nu obtine achitari, obtine suspendari si asta facea cu judecatorii, nu stim cine e de vina. Deci procurorii nu sunt arestati, da? pentru ca au facut un dosar. Deci asta este o amenintare foarte directa si foarte urata la adresa celor care au facut dosare cu politicieni", a declarat Macovei in cursul zilei la Radio Romania Actualitati.

Aceasta spune ca se asteapta la actiuni politce impotriva procurorilor care au instrumentat cazuri cu politicieni:

"Domnul Corlatean a fost impreuna cu Ponta, cu Severin, cu Nastase, cu Hrebenciuc la Pitesti, daca va amintiti... Au facut zid impotriva arestarii domnului Nicolescu. El a fost arestat de instanta de fond si apoi, inainte de recurs, toata gasca asta de baieti care acum ne povestesc despre respectarea legii s-au dus sa puna presiune pe instanta de recurs, ca sa-l scoata din inchisoare pe omul lor, presedintele Consiliului Judetean PSD din Arges. Deci acesta este Titus Corlatean. Este total... pe langa alte numiri, total opus a ceea ce scrie in programul de guvernare si a ceea ce a anuntat Victor Ponta... Intr-o persoana care a facut deja aceste lucruri, e foarte greu sa ai incredere in el si nici nu poti sa ai incredere in el. Deci ma astept la lucruri urate impotriva celor care au facut dosare cu politicieni."

La sfarsitul lunii martie Titus Corlatean a vorbit despre dosarul Zambaccian sustinand ca procurorii au falsificat probe in acest dosar, iar daca Adrian Nastase nu va fi condamnat atunci "procurorul ar trebui arestat".

Legat de Daniel Morar:

  • Nu se astepta nimeni sa pice guvernul Ungureanu. DNA a aratat intregii tari ca face dosare nepolitice. Vedem dosare cu politicieni chiar de la putere. Acesti oameni ar trebui promovati si aparati. Aparati prin manifestari publice, daca nu o sa putem altfel. Caderea guvernului nu a fost ceva previzibil. L-as fi sustinut pe Daniel Morar in functia de procuror general.