Fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu a fost invitat la Nasul TV si a vorbit despre situatia din invatamant: "Nu ma opun universitatilor particulare dar trebuie sa fie promovata calitatea...nu trebuie sa fie fabrici de bani".

Daniel FuneriuFoto: Nasul TV

A continuat mentionand: "Legea educatiei a doamnei Andronescu a fost o lege mai proasta decat cea data de Liviu Maior in anii '90".

Daniel Funeriu: "Ministerul a clasificat institutiile de invatamat superior in trei categorii: prima categorie fiind formata din universitatile de cercetare avansata si educatie, cele de educatie si cercetare si ultima categorie cele care ofera educatie. Prin aceasta clasificare s-a incercat sa se optimizeze alocarea banilor".

A continuat mentionand ca: "In prima categorie se regasesc 12 facultati de stat. Nicio universitate particulara nu s-a calificat in primele doua categorii".

Despre proiectul laserului (ELI-NP) de la Magurele

"Proiectul laserului de la Magurele este poate cel mai important proiect din Romania din ultimii 50 de ani. Amatorismul celor de la PSD s-a demonstrat atunci cand au spus ca acest proiect va deveni prioritar. Tin sa anunt ca proiectul este prioritar inca din 2010 si este deja la stadiul de implementare."

Despre vicepresedintele PSD Ecaterina Andronescu

"Legea educatiei a doamnei Andronescu a fost o lege mai proasta decat cea data de Liviu Maior in anii '90". A continuat dezvaluind: "Am sprijinit-o pe dna Andronescu in batalia dansei cu Universitatea Spiru Haret, chiar daca eram in opozitie".

Declaratia vine dupa ce Daniel Funeriu a anuntat printr-un comunicat de presa ca "Programul de guvernare al USL propune ca obiectiv major inceperea unui proiect de mult demarat de guvernul Boc: construirea la Magurele a celui mai puternic laser din lume, Extreme Light Infrastructure (ELI)".

In 9 februarie 2012, Ministerul Educatiei a primit scrisoarea oficiala din partea Comisiei Europene potrivit careia ELI, o investitie de peste 300 de milioane de Euro din fonduri europene nerambursabile, este in ultima faza de aprobare a Comisiei Europene, urmand ca lucrarile sa inceapa in perioada mai-iunie 2012, se arata in comunicat.

"E bine ca Victor Ponta isi propune sa realizeze ceea ce noi am realizat deja. Si mai bine ar fi fost daca, inainte de a trimite Parlamentului programul de guvernare, l-ar fi si citit. Inca din decembrie 2010, Guvernul Boc a stabilit ca cel mai puternic laser din lume, Extreme Light Infrastructure (ELI), este o prioritate nationala si de aceea am reusit inceperea proiectului, investind pana acum peste 5 milioane de Euro. Ii solicit domnului Ponta sa reformuleze acest punct in programul de guvernare si sa-l sanctioneze pe cel care a redactat acest paragraf", precizeaza fostul ministru al Educatiei.

Daniel Funeriu isi exprima regretul ca "nu vad continuarea altor proiecte de anvergura internationala, ca de pilda participarea la CERN sau la infrastructura antiprotoni FAIR, actiuni prin care s-ar incuraja excelenta, nu mediocritatea".

Citeste si: