Premierul Victor Ponta a fost invitat marti in studioul Antenei 3, intr-o emisiune moderata de Mihai Gadea. In platou a existat si un scaun gol cu numele lui Klaus Iohannis, iar moderatorul si premierul nu au ezitat sa-i puna intrebari transante "scaunului Iohannis". "Din punct de vedere social sunt de stanga, dar din perspectiva economica am luat cele mai de dreapta masuri: am mentinut cota unica, am redus CAS-ul si am aprobat scutirea de impozit pentru impozitul reinvestit", a declarat Victor Ponta. Acesta a incearcat sa-si indulceasca discursul de "ortodox verde practicant si postitor" enumerand ca a fost la o serie de evenimente apartinand bisericilor catolice, greco-catolice sau protestante. "Dezbaterea finala Ponta-scaunul gol" s-a terminat triumfator cu prezentarea clipului de campanie al lui Victor Ponta.

Nota: Emisiunea, programata la ora 20.00, a inceput cu o intarziere de 40 de minute. Inca de la inceput, Mihai Gadea il acuza pe Klaus Iohannis ca nu a avut "amabilitatea" sa se prezinte la "confruntarea finala", in ciuda "audientei uriase" a Antenei 3. Prim plan cu scaunul gol pe care trebuia sa se afle Klaus Iohannis.

Ora 22:31 Victor Ponta incearca sa-si indulceasca discursul de "ortodox verde practicant si postitor" enumerand ca a fost la o serie de evenimente apartinand bisericilor catolice, greco-catolice sau protestante.

Ponta: Am vrut sa-l pun pe domnul Iohannis sa recite macar prima strofa din imnul national... Eu stiu toate strofele imnului... si recita: "In care te-adancira barbarii TAI tirani".

Ora 20:25 Ponta, despre consilierii pe care-i vrea alaturi la Cotroceni: Teodor Melescanu, Florin Georgescu, Cristi Socol, poate o conving si pe domnisoara Petrescu sa lase Finantele si sa vina cu mine... Imi doresc un consilier si pe Educatie.

Ora 20:15 Din punct de vedere social sunt de stanga, dar din perspectiva economica am luat cele mai de dreapta masuri: am mentinut cota unica, am redus CAS-ul si am aprobat scutirea de impozit pentru impozitul reinvestit

Ora 21:50 Primul ministru a negat informatia ca s-ar mari taxele. "Unde le-ati descoperit taman in seara asta?", s-a intrebat el, iar Mihai Gadea a completat ca au fost publicate de o "agentie arondata dl Basescu".

"Iohannis are niste sustinatori in presa, exact aceiasi care l-au sustinut pe Basescu", a adaugat Ponta.

Ora 21:35 Ponta il acuza pe Iohannis ca la discutiile despre descentralizare acesta a insistat ca Sibiul sa fie capitala de regiune, si nu Brasovul

Ora 21:30 Victor Ponta afirma ca cea mai mare neimplinire a mandatului sau e faptul ca Basescu nu a fost demis si a cerut, uitandu-se la Gadea, sa fie demis prin referendum daca vreodata va face macar 10% din ce a facut Traian Basescu atunci cand va ajunge presedinte.

Ora 21:25 Mihai Gadea ii mai face o "oferta" lui Klaus Iohannis si spune ca in Sibiu este un car de televiziune iar primarul poate merge "la oricare dintre cele sapte case" ale sale pentru un duplex cu Bucurestiul.

Ora 21:15 Mihai Gadea se declara revoltat ca Iohannis nu accepta o confruntare la "cel mai urmarit post de televiziune din Romania", care ar fi fost "cea mai fair confruntare".

Victor Ponta a explicat ca el s-a dus la Realitatea TV, unde Rares Bogdan marturisise ca voteaza cu Klaus Iohannis. In continuare, l-a acuzat le primarul Sibiului ca este complet nepregatit si ca nu stie cum se numesc judetele Romaniei. In schimb, "eu sunt pregatit din prima zi, din 21 decembrie, sa fiu presedintele Romaniei", a sustinut acesta.

Dezbaterea de la B1 TV a fost o "dezbatere cu Monica Macovei", a continuat el, acuzandu-l pe Iohannis ca "se uita tot timpul pe pereti".

Gadea l-a completat afirmand ca el a auzit ca la B1 TV sunt tablouri cu Traian Basescu pe toti peretii.

Cu putin timp inainte de ora 21.00, Renzi a parasit studioul, deoarece trebuia sa participe la un dineu la Ambasada. Victor Ponta l-a condus, schimband cu acesta cateva vorbe in italiana.

In timp ce Ponta este absent din birou, intervine telefonic premierul Moldovei, Iurie Leanca, pentru a-si anunta sustinerea pentru Victor Ponta.

Victor Ponta a revenit in studio si a afirmat ca "Romania nu e Uniunea Sovietica" si "nu o sa intre cu tancuri in Moldova", iar daca "cineva vreodata vrea sa ii lase fara gaz, putem sa ii ajutam noi".

Ora 20:40 In studio, alaturi de Victor Ponta se afla premierul Italiei, Mateo Renzi. Mihai Gadea il intreaba pe Renzi ce intrebare i-ar adresa lui Ponta iar acesta il intreaba daca isi iubeste tara.

"Eu ma aflu aici in primulrand pentru ca sunt prieten cu Victor Ponta si cred ca ar fi un excelent presedinte", a spus Renzi, care le-a cerut romanilor sa profite de alegeri, pentru ca "Europa are nevoie de Romania si cred ca si Romania are nevoie de Europa".

"Eu cred Ponta va putea sa ofer tarii dvs prilegul de a privi spre viitor. Cred ca impreuna vom reusi sa schimbam aceasta Europa".

Mihai Gadea il intreaba cum vede absenta lui Klaus Iohannis.

"De cateva ori s-a intamplat si la noi", spune Renzi, care ii recomanda lui Gadea sa "fie rau" cu Ponta, pentru ca acesta poate raspunde la toate intrebarile. In ceea ce priveste absenta lui Iohannis, Renzi a precizat ca acesta a "ratat o ocazie".