Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a explicat marti seara, la Digi24, ca presedintii formatiunii, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, nu au putut sa participe la mitingul anti-Ponta organizat de PNL in parcul Izvor din Capitala [entru ca s-a decalat programul de discutii iar co-presedintii au fost blocati in Parlament cu discursuri si coordonarea raspunsurilor in cadrul dezbaterilor pentru motiune.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Au fost blcati in Parlament si nu au putut sa mai ajunga in strada", a explicat liberalul absenta liderilor PNL, adaugand ca "au trebuit sa fie prezenti acolo, sa tina discursuri, sa coordoneze raspunsuri".

Motiunea de cenzura a PNL impotriva guvernului Ponta a picat marti la vot. Ea a fost votata de doar 207 parlamentari, mult mai putini decat necesarul de 275. Rezultatul era previzibil, dat fiind ca parlamentarii Puterii au anuntat ca nu vor vota, ci vor sta in banci. Este a doua motiune de cenzura a PNL esuata. Liberalii mai au o incercare in viitoarea sesiune parlamentara (anul viitor). Pentru motiunea de astazi au votat parlamentarii PNL, UDMR, PSRO si unii neafiliati.

In timp ce in parlamentarii dezbateau motiune, linga Palatul Parlamentului a avut loc un miting organizat de PNL, cu mii de oameni care au stat in ploaie, miting la care co-presedintii PNL Vasile Blaga si Alina Gorghiu nu au participat.

Alina Gorghiu declarase luni ca ea insasi va deschide mitingul de azi cu un discurs. Dimineata insa, militantii PNL adusi cu autocarele de prin tara au fost intimpinati de liderii din esalonul 2 al partidului. Au existat pana si informatii ca Gorghiu si Blaga vor veni la miting dupa ce isi vor tine discursurile, dar nici asta nu s-a intimplat, lipsa celor doi presedinti ai formatiunii de la o actiune importanta riscand sa ii descalifice in fata votantilor liberali dar si in fata membrilor de partid.