Presedintele PMP, Traian Basescu, a declarat ca, in evaluarea sa, premierul Dacian Ciolos este "un om onest", care a crezut ca poate face mai mult dupa instalarea sa la Guvern, dar "rateaza in fiecare zi", dand ca exemplu in acest sens absorbtia fondurilor europene, domeniu de care l-a facut responsabil si pe fostul prim-ministru Victor Ponta, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Un om onest, care face ce poate in conditiile in care a crezut ca poate mult mai mult atunci cand s-a instalat la Palatul Victoria, dar care rateaza in fiecare zi si continuu. Iar ceea ce noi toti simtim si se vede foarte bine este rateul din absorbtia fondurilor europene. Si aici trebuie sa fim cinstiti - nu putem sa ii cerem unui premier care are un mandat limitat de un an de zile sa faca ce n-a facut predecesorul lui in trei ani si ceva de mandat, cat a avut domnul Ponta. Sigur, propaganda este una, o sa vina domnul Ponta sa spuna: in timpul meu 50% din banii europeni. O sa vina domnul Teodorovici sa spuna: in timpul meu s-au absorbit bani. Nu este adevarat, nu lor li se datoreaza. Acei bani au fost absorbiti pentru ca in timpul Guvernului Boc s-au facut toate contractele pe tronsoane de autostrazi, s-au facut toate contractele pe modernizari de cai ferate, s-au facut contractele mari pe mediu", a precizat Traian Basescu, duminica, la Digi 24.

Presedintele PMP i-a cerut fostului premier Victor Ponta sa spuna daca in timpul guvernarii sale s-a contractat vreun kilometru de autostrada sau daca s-a organizat licitatie pentru modernizarea de cale ferata.

"Eu las, aici, public, o intrebare la care sa raspunda domnul Ponta, prima data cand va fi hotarat sa fie sincer. Sa spuna daca in timpul domniei sale s-a contractat macar un kilometru de autostrada sau daca s-a organizat licitatie si s-a contractat un kilometru de cale ferata la modernizare. Deci, nici Guvernul Ponta nu a facut nimic pentru cresterea absorbtiei, aveti inertia contractelor din timpul Guvernului Boc si aici suntem. De aceea nu as fi atat de exigent cu Ciolos, cat cu Ponta", a afirmat Basescu.