Invitatii Gabrielei Vranceanu Firea la "Stirea Zilei"(Antena3), Miron Mitrea, fost ministru al transporturilor, si Adrian Videanu, primarul general al capitalei, s-au contrat puternic pe tema unor proiecte din Bucuresti incepute in timpul conducerilor democrate.

In momentul in care Adrian Videanu l-a invitat pe Miron Mitrea sa participe la inaugurarea Pasajului Obor, pe 28 mai, acesta din urma a rabufnit si a declarat: "Este o tampenie sa pui tramvai peste metrou cum este la Obor. Nu este o tara in Europa sau in lume in care sa fie asa ceva".

In replica, Adrian Videanu s-a aparat spunand ca: "Linia de tramvai este complementara transportului subteran. Nu poti avea un transport in comun eficient si de calitate daca statiile de metrou sunt la o distanta de 1 km intre ele. Daca Ministerul Transporturilor s-ar fi preocupat ca distanta medie intre statiile de metrou sa nu fie de 1,5 kilometri, ci de cateva sute de metri, situatia ar fi fost evitata".

Primarul general al capitalei a mai precizat ca nu numai in Bucuresti tramvaiul este un mijloc de transport complementar si a dat exemplul Parisului care de 8 luni de zile a reintrodus tramvaiul in circulatie. "Orasele cu cel mai inalt standard de viata: Zurich, Geneva si Viena sunt toate dominate de tramvai. Tramvaiul este cel mai eficient si ecologic mod de transport de suprafata", a mentionat Videanu

Videanu a mai spus ca "incurajarea transportului public in dauna transportului individual este solutia in problema traficului greu" si a acuzat ca "in 18 ani PD a avut un singur primar de sector si nu a avut sustinerea consiliului local. Astfel, multe proiecte au fost blocate, in special in mandatul 2000-2004. Au fost date sapte ordonante de guvern prin care Adrian Nastase l-a privat de prerogativele specifice functiei pe edilul capitalei"

Legat de situatia creata de demisia lui Sorin Oprescu din PSD si candidatura sa ca independent pentru postul de primar general al capitalei, Miron Mitrea a declarat: "Este straniu si dificil faptul ca PSD are doi oameni intre primii trei contracandidati".

Referindu-se la schimbarile din interiorul PSD, Videanu a tinut sa precizeze ca: "Vrem nu vrem, in PSD sunt niste framantari. Oamenii sunt preocupati de problemele lor interne, pe cand noi suntem preocupati de problemele bucurestenilor”, a spus Videanu.

In replica, Miron Mitrea i-a spus primarului general ca „democratii se tot concentreaza pe problemele bucurestenilor de vreo 18 ani. Daca Bucurestenii sunt multumiti de cum traiesc acum sa voteze PD-L, daca nu, suntem si noi aici”, a concluzionat fostl ministru al transporturilor.