Dupa banci si petrol, austriecii au pus ochii pe viile Transilvaniei. Romania a devenit atractiva pentru oamenii de afaceri austrieci nu doar prin petrolul sau bancile sale, ci, mai nou, prin podgoriile insorite din Transilvania, Moldova sau Oltenia. Vinurile romanesti au un gust deosebit si sunt pe placul occidentalilor, spun investitorii, care s-au orientat doar catre vinurile premium pe care sa le poata exporta in Vest. "Strainii cauta vinuri noi, sunt satui de vinurile sud-africane si de vinurile australiene. Avem, astfel, o nisa importanta pe care putem intra si, cu o promovare buna, vinul nostru poate avea succes", spune Willi Opitz, oenologul austriac al companiei amb Wine, care a lansat pe piata vinul Liliac, produs in regiunile Batos si Vermes Lechinta, din judetele Mures si Bistrita-Nasaud si pe care vor sa-l vanda in Austria, dar si in Anglia sau Germania, scrie Capital.

ReportFoto: Colaj foto

Lucas Papademos: Grecia va anunta la 20 aprilie planurile de recapitalizare a bancilor. Grecia va anunta la 20 aprilie planurile de recapitalizare a bancilor, lovite puternic de acordul de restructurare a datoriilor tarii, a anuntat premierul elen Lucas Papademos, transmite Dow Jones Newswires, potrivit Agerpres. Oficialul elen, care se afla in Cipru pentru o vizita de doua zile, le-a declarat ziaristilor ca executivul de la Atena va lua imediat decizii privind majorarea capitalului bancilor, intr-un plan care va fi implementat incepand cu luna septembrie, scrie Bursa.

HARTA INVESTITIILOR din Romania in 2011. Cat au investit strainii in judetul tau. Anul trecut valoarea investitiilor straine directe (ISD) din Romania s-a ridicat la suma de 1,9 miliarde de euro, conform datelor facute publice de catre reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Circa 24% din aceasta suma a reprezentat valoarea investitiilor straine noi, care a fost de circa 455,3 milioane de euro. In ciuda impactului pe care l-a avut criza economica asupra Romaniei si a faptului ca ISD au scazut in 2011, statul roman a reusit sa atraga investitii straine in valoarea totala mai mare decat vecinii bulgari sau decat grecii, care au atras, in aceeasi perioada, ISD in valoare de 1,34 miliarde de euro, respectiv 1,3 miliarde de euro, conform raportului "Tabloul investitonal regional in 2011 si 2012" realizat de catre Andreea Paul, consilier de stat pe probleme economice al premierului Mihai Razvan Ungureanu, scrie Gandul.

De luni incep lucrarile la Centura Bucuresti Sud. Circulatie restrictionata. Dupa cinci ani de la primele proceduri de licitare si trei ani si jumatate de la semnarea contractelor de constructie, luni, 9 aprilie, incep efectiv lucrarile pentru reabilitarea si largirea la 4 benzi a Centurii Bucuresti Sud, fiind anuntate, astfel, si primele restrictii de circulatie. Potrivit CNADNR, restrictiile vizeaza zona cuprinsa intre Jilava si Ciorogarla, spre intersectia centurii cu Autostrada Bucuresti - Pitesti, intre kilometrii 43 si 55+520, pe care se va circula alternativ, anunta Finantistii.

Cine are deja ochelarii de "realitate augmentata" creati de Google. Ochelarii de "realitate augmentata" prezentati de Google, recent, intr-un clip postat pe reteaua de socializare Google+ exista si in realitate, scrie Cnet.com. Sergey Brin, co-fondatorul Google, a fost fotografiat recent la un eveniment purtand o pereche de ochelari precum cei prezentati in clip. Ochelarii de "realitate augmentata", creati de Google, permit posesorului sa faca poze, sa porneasca sesiuni de videochat, sa afiseze ghiduri GPS sau sa alerteze utilizatorul atunci cand este aproape de un cunoscut, scrie Capital.

Analistii vad inflatia anuala la 2,5% in martie si 3,5% in decembrie. Inflatia anuala va cobori dupa primele trei luni la un nou minim istoric, de 2,5%, dar pana la finele anului va urca semnificativ, la 3,5%, apreciaza membrii Asociatiei Analistilor Financiar - Bancari din Romania (AAFBR) in cadrul unui sondaj intern. Estimarile pentru rata anuala a inflatiei de la finele lunii martie variaza intre 2,2% si 2,8%. Analistii din AAFBR se asteptau ca rata anuala a inflatiei sa atinga 2,5% inca din luna februarie. Rata anuala a inflatiei a coborat in februarie la 2,59%, un nou minim istoric, cresterea preturilor de consum fata de ianuarie fiind de 0,64%, scrie Bursa.

Noroc cu insolventa, care i-a scapat de ANAF. Marele distribuitor IT RHS si-a reluat activitatea. Insolventa a fost considerata de RHS Company drept singura solutie pentru deblocarea legala a activitatii dupa trei saptamani in care operatiunile companiei au fost blocate de ANAF, indica distribuitorul IT. Compania sustine ca intrarea temporara in insolventa a fost doar un instrument pentru a debloca situatia creata prin actiunea ANAF, cu atat mai mult cu cat firma a incheiat ultimii trei ani pe profit si are o pozitie stabila si solida pe piata, avand capacitate de plata. Firma anunta astfel ca dupa intrarea in insolventa si-a reluat raporturile normale de afaceri cu toate categoriile de parteneri, scrie Finantistii.