La Detroit spectacolul auto insotit de lumini, muzica si vedete se pare ca a debutat. Un prim show s-a petrecut in cinstea conceptului GLK Freeside de la Mercedes, care a venit insotit chiar de actritia Kim Cattrall. Protagonista serialului „Sex and the City” va conduce in filmul cu acelasi nume chiar conceptul GLK Freestile. Una din scenele cu pricina a aparut deja in imagini surprinse chiar de pe platoul de filmare.

Un al doilea model care a aparut in show-ul amintit mai sus se numeste GLK Townside si este chiar evolutia de serie a conceptului Freeside. Este practic evenimentul a gazduit un lucru inedit pentru industria auto. Producatorul german a creat conceptul si modelul de serie concomitent. Prima masina este „actorul”, iar a doua, modelul de serie.

Diferentele dintre cele doua masini constau in cateva lucruri practice, cel mai improtant este acela ca Townside este mai putin SUV decat conceptul. Asta pentru ca Mercedes apropiindu-l cu 3 cm de pamant. Acest lucru se datoreaza studiilor care au relevat ca SUV-urile compacte ajung foarte rar pe teren accidentat si isi petrec intreaga viata cu rotile pe asfalt.

GLK Townsire este acel SUV-Crossover care va fi condus de soferi si, mai ales, soferite, dupa modul in care este promovat, oameni atenti la imaginea lor, in special „down-town-ers” (oraseni ce zona 0).

Probabil ca singurele momente in care Townside va vedea o altfel de suprafata decat asfaltul va fi drumul spre vila rezidentiala inca in constructie din afara orasului. Orcum Mercedes a prevazut si „neprevazutul” ajutand transmisia integrala cu suspensii adaptabile la teren accidentat, asta pentru orice situatie!

Mai mult pe StiriAuto.ro