Liderul Fortei Civice, Mihai-Razvan Ungureanu, si-a anuntat intentia de a candida in 2014 la presedintie, la o zi dupa ce Vasile Blaga anuntase ca, daca fostul premier va veni in PDL si va dori sa se inscrie in cursa interna pentru a fi desemnat candidat la Cotroceni, atunci alegerile interne din partid pentru nominalizarea prezidentiabilului ar putea fi amanate dupa termenul de 15 decembrie.

"In sedinta de astazi (luni - n.r.), Biroul Permanent National a luat act de aceasta decizie si, conform statutului partidului, cap. 6, art. 76, alin. E, propune catre Colegiul Director National aceasta candidatura. Acesta a fost convocat in data de 25 octombrie 2013, prin decizia 119/07.10.2013", se arata intr-un comunicat al Fortei Civice, citat de Agerpres.

Decizia luata in Colegiul Director National va fi supusa, in cel mai scurt timp, validarii in cadrul Consiliului National al Fortei Civice, precizeaza sursa citata.

Cu o zi in urma, Vasile Blaga a declarat, la Digi24, ca PDL si-ar dori fuziuni prin absorbtie cu celelalte partide de dreapta, iar daca liderul Fortei Civice va dori sa se inscrie in cursa interna a democrat-liberalilor pentru a fi desemnat candidat la Cotroceni, atunci alegerile interne in PDL pentru nominalizarea prezidentiabilului ar putea fi amanate dupa termenul de 15 decembrie.

"PDL e deschis in a aduna in jurul lui toate fortele de centru-dreapta, toti oamenii care gandesc si impartasesc aceleasi valori. (...) Nu inseamna ca suntem aroganti, dar am dori fuziuni prin absorbtie cu celelalte partide de centru-dreapta", a declarat Vasile Blaga, in emisiunea "Kilometrul 0" de la Digi24.

Acesta a argumentat ca PDL inseamna un brand, are structuri puternice in teritoriu si a dovedit ca este un partid capabil sa ajunga la 18-19-20 de procente, desi a fost lovit "din toate partile".

Liderul PDL a mentionat ca, probabil dupa alegerile europarlamentare se va pune problema cautarii unui singur candidat al dreptei pentru viitoarele alegeri prezidentiale, desi nu a exclus posibilitatea ca aceasta idee sa fie discutata mai devreme, potrivit site-ului Digi24.ro.

"(...) si daca Mihai Razvan Ungureanu va dori sa intre in PDL, sa fuzionam, se poate inscrie intr-o astfel de competitie interna si domnia sa, in PDL. Ma pot duce eu in fata Biroului Permanent National, in fata Colegiului director, sa spun: iata, e o situatie noua, hai sa discutam despre o fuziune prin absorbtie, de exemplu cu Forta Civica, si atunci putem amana putin dezbaterile si alegerile interne in partid. Daca ramanem asa cum suntem, (...) se va incheia in 15 decembrie", a adaugat liderul PDL.

Intrebat despre o eventuala apropiere de Miscarea Populara, Vasile Blaga a spus ca aceasta nu e inca inregistrata ca partid politic. El a mai spus ca nu a fost niciodata certat cu Traian Basescu, nu s-a simtit niciodatp umilit si a caracterizat relatia cu presedintele drept "normala si institutionala".

Cat despre Noua Republica si liderul ei, Mihail Neamtu, Vasile Blaga a spus ca "este o problema mai complicata", pentru ca Mihail Neamtu a purtat deja discutii si a fost cooptat intr-o alta structura europeana, nu in Partidul Popular European (PPE). "El are o relatie foarte buna cu conservatorii britanici. Deci, e intr-o alta zona. Cei care doresc sa discute cu noi trebuie sa inteleaga ca PDL e un partid de centru-dreapta, membru al PPE", a explicat Vasile Blaga, adaugand "Noi aparam economia sociala de piata, ne deosebim de liberalismul pur".