Sedinta PSD pentru transarea situatiei lui Liviu Dragnea, anulata. Motivul: juramantul noului Ministru al Dezvoltarii. PSD a amanat sedinta in cazul lui Liviu Dragnea, motivul fiind legat de depunerea juramantului de investire a noului ministru al Dezvoltarii, Sevil Shhaideh. "Intrucat maine la ora 16:00 noul ministru va depune juramantul, sedinta este amanata. Vom reveni cu amanunte privind data de desfasurare", este mesajul care a ajuns la toti membrii PSD, conform B1 TV. Miercuri ar fi trebuit sa aiba loc o noua analiza in cazul lui Liviu Dragnea, dupa ce social democratii nu au ajuns la nicio concluzie in cadrul sedintei de luni de la sediu PSD. Tot miercuri, Guvernul Ponta va avea un nou ministru al Dezvoltarii. Portofoliul lui Liviu Dragnea va fi preluat de catre Sevil Shhaideh, actual secretar de stat in acelasi minister, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Portretul baronului la batranete. Mischie: "La puscarie m-au primit cu aplauze". Dupa ce a facut un an de puscarie pentru trafic de influenta si luare de mita, Nicolae Mischie, cel mai cunoscut baron local din "Epoca Nastase", isi radiografiaza viata in fata reporterilor "Adevarul". E o lectura obligatorie pentru cei care vor sa afle ce inteleg coruptii din lupta anticoruptie. "Adevarul" demareaza de luni o ampla campanie despre cel mai important fenomen petrecut in Romania postcomunista: lupta impotriva coruptiei. In preambulul acestei incursiuni, va prezentam portretele unor oameni care au purtat stindardul coruptiei romanesti: baronii locali. Cei care au condus judetele tarii cu mana de fier a secretarilor de partid si care au dirijat, prin forta banilor adunati ilegal, parlamentari, ministri si judecatori. Puterile separate ale statului s-au strans laolalta in fata gratarelor incinse de baronii locali. Aceasta este coruptia in dimensiunea ei vizuala. Iar baronul de azi este Nicolae Mischie, deputat al Romaniei vreme de 6 ani, presedinte al Consiliului Judetean Gorj - 8 ani, puscarias la Penitenciarul Targu-Jiu - un an. Azi, Mischie e un pensionar liber si isi face raportul propriei vieti. A inteles ceva din toate cate i s-au intamplat? Inteleg coruptii ceva din lupta anticoruptie? Privind la Nicolae Mischie vezi toate partile rele ale postcomunismului romanesc. Revolutia l-a prins in conditia lui fireasca: dascal de provincie, locatar intr-un apartament de bloc din Targu-Jiu, anuntaAdevarul.

Patru eurodeputati si-au pierdut imunitatea in mai putin de 15 minute. Cum se voteaza in Parlamentul UE solicitarile de ridicare a imunitatii. Corespondenta din Strasbourg. Patru europarlamentari au ramas marti, fara imunitate. Fostul ministru al Telecomunicatiilor, Dan Nica, nu este insa printre ei, desi procurorii DNA au solicitat Parlamentului European acest lucru in noiembrie 2014, cand cererea a fost si prezentata in plenul PE. Comisia de afaceri juridice din Parlamentul European a decis sa amane, acum doua saptamani, situatia imunitatii lui, dupa ce presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, i-a transmis, printr-o scrisoare, ca Parlamentul European nu are atributii pentru a-i ridica imunitatea. Gandul va prezinta, intr-o corespondenta de la sesiunea plenara a legislativului UE de la Strasbourg, cum se voteaza in Parlamentul European ridicarile de imunitati si care sunt diferentele intre aceeasi procedura din Romania, informeazaGandul.

Tariceanu propune ca la Congresul PLR, care va avea loc in iunie, sa se dezbata fuziunea PLR-PC. Liderul PLR Calin Popescu-Tariceanu a propus, la sedinta de marti a CNEx, ca la Congresul extraordinar al partidului, care va avea loc in perioada 18-20 iunie, sa se dezbata fuziunea PLR-PC, precum si viziunea PLR asupra noii formatiuni politice rezultate in urma fuziunii. "Ultima decizie luata astazi, la sedinta Comitetului National Executiv se refera la Congresul extraordinar al Partidului Liberal Reformator, care va avea loc in perioada 18-20 iunie, la Palatul Parlamentului. In urma discutiilor cu membrii CNEx al PLR, presedintele partidului a propus ca la Congresul extraordinar din luna iunie sa dezbata fuziunea PLR-PC, precum si viziunea PLR asupra noii formatiuni politice rezultate in urma fuziunii", mentioneaza sursa citata. In comunicat se precizeaza de asemenea ca la sedinta CNEx au fost discutate prioritatile politice ale PLR, care au fost anuntate de catre presedintele partidului, Calin Popescu-Tariceanu, scrieEVZ.

De ce si-a schimbat Iohannis stilul de comunicare. Ce spun specialistii. Dupa multiple critici la adresa stilului sau prezidential, perceput ca fiind prea moale, Klaus Iohannis face o schimbare: promite ca va motiva promulgarea sau nepromulgarea fiecarei legi importante ajunse la Presedintie in fata presei. Specialistii contactati de "Adevarul" cred ca schimbarea atitudinii presedintelui in ceea ce priveste comunicarea este binevenita. In a doua conferinta de presa sustinuta la Cotroceni, Klaus Iohannis a spus ca va explica fiecare decizie importanta luata la nivelul Presedintiei. "Misiunea presedintelui este de a promulga legi adoptate in Parlament. Am decis ca atunci cand ajung la mine spre promulgare legi importante sau care au dus la discutii ample in spatiul public sa fac declaratii legate de promulgarea sau nepromulgarea lor", a spus Iohannis, intr-o conferinta de presa organizata cu prilejul promulgarii a trei legi electorale - Legea privind finantarea campaniilor electorale, Legea partidelor politice si Legea privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale - si respingerea legii care scapa sute de primari de dosarele avute cu ANI, anuntaAdevarul.