Plimbarile cu elefantul sau cu balonul, concursurile de miss si afisele electorale infatisand nuduri intregesc arsenalul de campanie al partidelor care pana acum mizau doar pe concerte de muzica, mici si bere. Tentativele inedite de atragere a alegatorilor se produc in contextul in care sondajele indica o plictiseala a romanilor fata de activitatea politica.

Constantenii s-au delectat sambata seara, cu un spectacol inedit: un elefant urias care mergea agale insotit de o multime de liberali cu esarfe galbene. In fata elefantului se afla candidatul PNL la Primaria Constanta, Victor Manea, care saluta razand multimea. Oamenii care au iesit la balcoane sau din magazine curiosi aplaudau sau se inchinau de mirare.

Animalul a fost adus tocmai din Ungaria si a fost plimbat cale de cinci kilometri, de la intrarea in oras pana in Piata Ovidiu, unde a avut loc lansarea oficiala a candidatilor PNL. In urma cu trei luni, cand si-a anuntat candidatura la primarie, cineva din echipa primarului Radu Mazare a comentat: „Ce, pe elefantul asta vreti sa-l alegeti?“. Atunci, Victor Manea a gasit ideea de campanie. A tiparit abtibilduri pe care le-a lipit prin oras si pe care era scris: „Elefantul mananca mazare“. Abia sambata seara, consta ntenii au vazut cine este „elefantul“.

Liberalii mehedinteni au amplasat, ieri, in imediata vecinatate a Casei Tineretului din Drobeta-Turnu- Severin, pe fostul Stadion 1 Mai, un balon cu nacela. Balonul este inalt cat un bloc cu noua etaje si are un diametru de 21 de metri, iar pe el au fost fixate bannere cu portretele candidatilor la primarie. Liviu Mazilu, presedintele filialei PNL, a explicat ca in balonul cu nacela pot urca toti cei care vor sa vada orasul Drobeta-Turnu-Severin de sus. „Deocamdata nu vom utiliza acest balon in zboruri de agrement. El se afla in ancora, urca pana la altitudinea de circa 20 metri, dupa care coboara pentru a prelua alti pasageri“, a precizat Liviu Mazilu.

Integral in EvZ.