Un vicepresedinte al PDL sustine ca mezina sefului statului si-ar fi strans deja semnaturile pentru depunerea candidaturii la alegerile din iunie pentru Parlamentul European. Florin Popescu, vicepresedinte PD-L, a facut un anunt surprinzator, luni, la emisiunea "Realitatea zilei" a lui Rasvan Dumitrescu, de la Realitatea TV: “Elena Basescu, va garantez ca va castiga. Din cate stiu eu, si-a strans deja semnaturile, desi se fac glumite pe seama ei. Elena Basescu nu a putut fi contactata pentru a confirma sau infirma declaratia lui Popescu, scrie Cotidianul.

„Nu sunt multumit de absorbtia fondurilor UE“, declara Boc recent. Premierul are de ce sa fie nemultumit: Primaria Cluj-Napoca a reusit sa atraga, in cei patru ani in care chiar el a fost primar, doar 350.000 de euro. In aceeasi perioada, Bacaul obtinea peste 200 de milioane, iar Timisoara - 65 de milioane de euro, scrie Cotidianul.

Mezina sefului statului a primit, ieri, o promisiune din partea secretarului executiv al Partidului Democrat Liberal: “Daca Elena Basescu va avea nevoie de finantarea campaniei si isi va deschide un cont in care sa fie depuse donatiile celor care o sustin, sigur ca voi contribui si eu cu o suma”. Elena Udrea a afirmat, dupa cum transmite NewsIn, ca rezultatul campaniei fiicei presedintelui Romaniei va reflecta popularitatea acesteia, pentru ca voturile luate de ea ar fi unele obtinute pe cont propriu, nu pe o lista de partid. Fosta sefa a cancelariei prezidentiale nu a exclus ca mezina sefului statului sa ia si din voturile care, in mod normal, s-ar indrepta spre PDL, scrie Cotidianul.

Greii democrat-liberalilor si-au impus protejatii pe locurile considerate eligibile in alegerile pentru Parlamentul European. Cu o lista deschisa de Theodor Stolojan, Monica Macovei, Cristian Preda si Traian Ungureanu, PDL trimite in Parlamentul European o pleiada de protejati ai greilor din partid. Fosti subordonati ai celor mai puternici lideri din judete sau oameni de afaceri loiali filialelor din tara au primit, ieri, girul in Colegiul Director sa ajunga la Bruxelles, remorcati electoral de cuplul Stolojan-Macovei, scrie EvZ.

Presedintele PSD Targu-Mures, Florin Vlas, a declarat ieri ca Dumitru Prunariu ar putea candida la alegerile europarlamentare din partea PSD Mures, pe un loc eligibil. „PSD Mures s-ar putea sa vina cu un candidat superputernic, in persoana domnului Dumitru Prunariu. E o varianta destul de avansata cea a domnului Dumitru Prunariu. Ar fi si pe un loc eligibil. Dar inca sunt discutii“, a spus Vlas. In opinia sa, Prunariu este foarte cunoscut si poate aduce foarte multe voturi, informeaza Curentul.

Dupa cum era de asteptat, Radu Stroe a fost ales ieri de membrii Delegatiei Permanente a PNL secretar general al partidului. “Propunerea pe care am facut-o, si anume domnul Radu Stroe, a fost votata in marea majoritate. (...) A fost o majoritate relaxanta”, a anuntat Antonescu. “Ii urez succes in acest mandat deloc usor noului secretar general al PNL. E vorba de un veteran al partidului, a mai fost secretar general al acestui partid, a fost si secretarul general al Guvernului, a fost si presedintele Comisiei SRI. E un om cu toata experienta si cu toata sustinerea, asa cum a dovedit votul de azi, si din partea mea ca presedinte, si din partea Delegatiei Permanente, pentru a prelua aceasta activitate foarte dificila”, a afirmat presedintele PNL. Pe de alta parte, Antonescu a precizat ca Delegatia Permanenta a decis, de principiu, depunerea unei motiuni de cenzura pe coduri, in situatia in care puterea va decide angajarea raspunderii pentru aceste patru acte normative, scrie Gardianul.

Adina Valean, europarlamentar PNL si candidata acestui partid pentru un nou mandat, si-a recunoscut, luni, in premiera, relatia sentimentala pe care o are cu Crin Antonescu. Marturisirea, facuta pentru revista Q Magazine, a venit dupa ce, in cursul zilei, Adrian Cioroianu, nemultumit ca a primit doar o pozitie neeligibila pe eurolista liberala, l-a atacat pe presedintele partidului, Crin Antonescu, intr-o declaratie in care vorbea despre nepotismul din partid si despre „unii” care isi pun pe lista „viitoare sotii”: „Daca taxam nepotismul altor partide, nu e tocmai corect sa punem pe liste sotii, viitoare sotii sau oameni care l-au sustinut pe Crin Antonescu". Iata declaratia facuta luni seara de Adina Valean pentru revista citata: "Da, am o relatie sentimentala cu Crin! Suntem doi oameni liberi care se iubesc, nu vad care ar fi problema”. Valean a catalogat insinuarile ca ar fi fost pusa pe lista doar pentru ca este iubita lui Crin Antonescu drept „o mizerie”, scrie Gandul.