Protest al sotiei unui milionar fata de politica PDL. Sotia unui milionar din Cluj-Napoca, Razvan Rotta, a protestat astazi in fata sediului PDL Cluj. Alice Rotta sustine ca este nemultumita de politica dusa de actuala guvernare. Alice Rotta, al carei sot detine afaceri importante in domeniul auto si al tipariturilor, a purtat la gat doua pancarte pe care scria "Jos Basescu" si "Jos guvernul Boc". "Protestez pentru ca imi pasa de tara asta, de tinerii acestei tari. M-am gandit mult daca trebuie sa protestez si am iesit in strada. Nu ma astept ca lumea sa se solidarizeze cu mine, ma astept ca oamenii sa gandeasca. Ma gandesc sa transmitem toti niste mesaje ca sa stie cei din partidele politice ca si cei care nu sunt in partid au ceva de spus. Am de spus ca acest guvern trebuie sa plece. Sa adune oameni pregatiti din tara care ar trebui sa faca parte dintr-un guvern ca sa scoata tara din marasmul in care este. Sunt atatia economisti de prestigiu. Nu este nicio rusine daca nu stii ceva sa te dai la o parte si sa vina altul care stie sau sa intrebi pe altul care stie. Nu este rusine sa nu stii, ci sa te faci ca nu stii", a spus Alice Rotta, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cum i-a linistit Crin pe liberali: PNL, la paritate cu PSD in noua alianta si liste comune. Presedintele PNL Crin Antonescu le-a spus, luni, liderilor liberali ca a obtinut de la Victor Ponta promisiunea ca, la viitoarele alegeri locale si parlamentare, pesedistii si Alianta de Centru-Dreapta (formata din PNL si PC) vor merge pe liste comune, la paritate. Conform unor surse din partid, Antonescu ar fi spus ca, la negocierile de pana acum cu liderul pesedist, s-a discutat ca, la localele din 2012, PSD si ACD sa aiba candidati comuni la primariile resedinta de judet si la presedintii de consilii judetene. Candidatii la aceste primarii vor fi decisi de sondaje, iar la sefia consiliilor judetene PSD va avea 21 de candidati si ACD - 20. La primariile mici, organizatiile locale ale partidelor vor decide daca vor avea candidati proprii sau comuni. Se pare ca Ponta ar fi acceptat si paritatea pe liste la parlamentare, insa presedintele pesedist a spus ca va trebui intai sa isi convinga partidul sa accepte acest lucru, inainte ca relatia dintre cele trei partide, PSD, PNL si PC, sa fie oficializata printr-un protocol inregistrat la tribunal. Ponta ar urma sa discute aceste lucruri cu vicepresedintii partidului, intr-o sedinta restransa a conducerii PSD, anunta Gandul.

Brandul turistic a ajuns in Ghencea. Udrea i-a facut cadou frunza ei lui Gigi s-o promoveze la meciuri. Steaua lui Becali, o agentie de turism si o firma care face partii de schi pentru Elena Udrea se numara printre companiile private care pot folosi brandul turistic de tara pe propriile produse. Elena Udrea i-a incredintat controversata sa frunza omului de afaceri Gigi Becali si clubului sau pentru a-i face reclama gratuit. Fotbal Club Steaua Bucuresti este singurul club sportiv care a obtinut pana acum permisiunea Ministerului Dezvoltarii si Turismului sa pormoveze brandul turistic al Romaniei pe propriile produse sau sa-l foloseasca in propriile campanii de publicitate sau promovare. Desi reprezentantii MDRT sustin ca firmele particulare sunt cele care solicita ministerului sa foloseasca brandul turistic, directorul de marketing de la Steaua, Bobby Durbac, a declarat pentru "Puterea" ca nu clubul a solicitat acest lucru, ci ministerul a venit catre ei cu aceasta oferta. "Brandul turistic va fi promovat in interiorul stadionului nostru, pe panouri. Am facut deja acest lucru la meciul cu Liverpool, un meci international (n.r., care a avut loc pe 2 decembrie 2010)", a spus Durbac, informeaza Puterea.

Victor Ponta, despre candidatii platiti de la buget: "Basescu ne ia de prosti". Liderul PSD, Victor Ponta, a raspuns propunerii presedintelui Traian Basescu cu privire la elaborarea unei legi prin care candidatii sa primeasca o suma fixa de la buget. Social-democratul a declarat pentru gandul ca "Traian Basescu ne ia, in continuare, de prosti". "Hotul striga hotii. Pai cine cumpara voturi? Opozitia? Daca domnul Basescu propune in PDL sa nu se mai cumpere voturi, noi cei din opozitie suntem foarte fericiti". Ponta mai spune ca o astfel de propunere tine doar de fariseism. "O face tocmai pentru ca stie ca problema este a lor. Iar in ceea ce ne priveste, am fi o suta zece la suta de acord sa vina domnul Basescu cu legea, care sa sanctioneze grav cumpararea de voturi. Noi o vom sustine fara rezerve. Eu cred, insa, ca-si bate joc de noi", a conchis Ponta, scrie Gandul.

In editorialul "PDL, un partid greu de ucis", Silviu Sergiu scrie: "Este tot mai evident ca marea alianta a opozitiei nu va reusi sa demita guvernul Emil Boc prin motiune de cenzura, la inceputul lunii martie. Din pozitionarile publice ale liderilor UDMR reiese destul de clar ca maghiarii nu se vor ralia acestui demers, plin de incertitudini. Am scris in editorialul precedent despre motivele pentru care nu cred ca Uniunea va trada PDL. O discutie despre obiectivele pe termen mediu si lung ale aliantei opozitiei este, cred, interesanta. Asta, bineinteles, daca alianta se va transforma in realitate. PSD si PNL-PC au de trecut un hop important in negocieri: paritate la candidaturile in alegerile locale si parlamentare. Dupa ultima runda de negocieri, Crin Antonescu le-a spus liberalilor ca PSD accepta paritatea, iar Victor Ponta ca trebuie sa consulte forurile de conducere ale partidului. Chestiunea este deci in terenul baronilor PSD". Integral in EVZ.