Cat mai poate duce Emil Boc. Dupa ce l-au impins pe Emil Boc pentru a doua oara in scaunul de presedinte de partid, democrat-liberalii, sub patronajul presedintelui Traian Basescu, trebuie sa mai rezolve problema cresterii PDL in perspectiva alegerilor de anul viitor. Cu sau fara Emil Boc la guvern. Ultima varianta, pusa pe tapet inca din luna februarie cand s-a lansat scenariul premierului independent/tehnocrat, ramane de actualitate in PDL, la pachet cu o remaniere la nivelul ministerelor economice. O decizie insa este pentru moment amanata pana trece febra Congresului. Si asta pentru ca o mutare rapida ar putea fi sortita esecului, in conditiile in care in tabara lui Vasile Blaga sunt multi parlamentari care, nemultumiti de pierderea alegerilor, ar putea vota impotriva investirii unui nou guvern, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Congresul PDL din alta perspectiva. Ponta, care s-a trezit cu pedelistii in balcon: "De unde era amplasata camera, se vedea in interiorul cabinelor de vot". Congresul PDL a reusit sa-i enerveze pe adversarii din opozitie nu doar din prisma declaratiilor belicoase. Pentru a surprinde imagini de ansamblu asupra salii in care s-a derulat evenimentul, pedelistii au instalat o camera de luat vederi in spatele incaperii, deasupra spatiului in care au fost amplasate urnele de vot. Singura problema a straffului tehnic: accesul spre balconul in care urma sa fie instalata camera de filmat se poate face doar prin parcurgerea biroului presedintelui PSD, Victor Ponta. Amanunt ce nu i-a intimidat insa pe pedelisti, acestia ducand la capat misiunea, anunta Gandul.

Fata nevazuta a Congresului PDL. Cristian Boureau: ''S-a furat mai rau ca la PSD''. La Conventia Nationala, tabara lui Emil Boc sta in partea din fata a salii, pe scaune negre. "Asa am gasit locurile, nu a fost nimic aranjat", se jura toti cei cu care stai de vorba. Sunt vocali si nu par sa aiba emotii in privinta viitorului presedinte al PDL. Printre ei a fost infiltrata si o echipa speciala - personaje din organizatia de tineret de la Bucuresti. Au in arsenal cartonase portocalii pe care scria "Emil Boc presedinte" si stegulete cu acelasi mesaj. Cu ei nu te joci, oricate cicatrice ai pe obraz in urma bataliilor pe care le-ai purtat in partid. Sunt noul val, chiar daca nu au drept de vot. "Copiii comandati de smecherii lui Boc. Nici macar nu aveau voie sa intre in sala", se aude din spatele camerelor de filmat. Nu sunt mogulii Voiculescu sau Vantu. Sunt cei din tabara Blaga. "Aia care joaca cu teleopozitia", ca sa citam din discursurile lui Emil Boc si ale noului vicepresedinte, Elena Udrea, informeaza Puterea.

"Tradatorul" Precup, executat de PSD. Dupa doar o luna de mandat si doua saptamani de suspendare, fostul social-democrat Valentin Precup a pierdut in instanta dreptul de a reprezenta PSD in Consiliul Local (CL) Targu-Mures. Asta pentru ca Tribunalul Mures, Sectia Contencios Administrativ si Fiscal, a admis plangerea inaintata de Organizatia Judeteana a PSD Mures si a hotarat irevocabil anularea Hotararii Consiliului Local municipal Targu - Mures nr. 104, din 31 martie 2011 referitoare la validarea mandatului de consilier al lui Precup. Solutia instantei a venit saptamana trecuta, desi, initial, dosarul primise termen de judecata pentru luna martie a anului viitor. Cererea de preschimbare a termenului a fost admisa de instantele judecatoresti deoarece in caz contrar dosarul risca sa ramana fara obiect in preajma alegerilor locale de anul viitor, scrie Romania Libera.

Femeile PDL la Congresul democrat-liberalilor. Cu tocuri inalte, fuste scurte si decolteuri adanci, femeile din PDL au incercat sa-si faca loc intr-un partid in care barbatii si-au disputat principalele pozitii. Roberta Anastase, Elena Udrea, Raluca Turcan, Anca Boagiu si Sulfina Barbu sunt singurele nume de democrat liberale care au reusit sa se impuna in lupta pentru o functie de conducere in PDL. EBA - Elena Basescu - s-a impus deocamdata doar la organizatia de tineret, anunta EVZ.

Udrea si Scripcaru, cei mai votati vicepresedinti PDL. Cine sunt noii secunzi ai lui Boc si care sunt marii perdanti ai alegerilor. PDL si-a votat echipa de vicepresedinti. Acestia sunt, in ordinea voturilor obtinute: Elena Udrea - 1102 voturi, George Scripcaru - 1102 voturi, Mircea Hava - 1066 voturi, Traian Igas - 1071voturi, Gheorghe Stefan Pinalti - 1016 voturi, Anca Boagiu - 999 voturi, Dorin Florea - 936 voturi, Sever Voinescu - 927 voturi, Dan Mihai Stanisoara - 922 voturi, Monica Macovei - 917 voturi, Mihaela Popa - 906 voturi, Florin Popescu - 891 voturi, Victor Tarhon - 818 voturi, Theodor Paleologu - 723 voturi, Romeo Raicu - 790. Prim vicepresedintii sunt Sorin Frunzaverde, Theodor Baconshi, Gheorghe Flutur si Roberta Anastase. Secretar general este Ioan Oltean, informeaza Gandul.