Presedintele Afganistanului acuza NATO de uciderea a opt copii intr-un bombardament. Presedintele afgan Hamid Karzai a acuzat NATO de uciderea a opt copii intr-un bombardament desfasurat miercuri in provincia Kapisa, la nord-est de capitala Kabul. "Potrivit informatiilor furnizate de catre guvernatorul provinciei, opt copii au fost ucisi in satul Geyawa, provincia Kapisa", a declarat Karzai. Seful politiei din Kapisa, Erkin Abdul Hamid, a anuntat ca fortele straine au efectuat un raid si au bombardat o casa in care se presupunea ca se ascund talibani. Un purtator de cuvant al NATO a confirmat incidentul, dar nu si bilantul victimelor. O echipa formata din soldati afgani si straini a fost trimisa la Kapisa pentru a investiga circumstantele incidentului si pentru a evalua prejudiciile, scrie AFP.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Marea Britanie: Nu vom negocia cu Argentina pentru suveranitatea Insulelor Falkland. Marea Britanie a respins plangerea Argentinei despre "o militarizare a Atlanticului de Sud", iar tensiunile cu privire la Insulele Falkland cresc intre cele doua tari. "Oamenii din Insulele Falkland sunt britanici si au dreptul sa isi stabileasca singuri propriul viitor. Nu vor exista negocieri cu Argentina privind suveranitatea decat in cazul in care oamenii doresc asa ceva", a declarat ministrul britanic de externe. Presedintele Argetinei, Cristina Fernandez de Kirchner, a anuntat ca tara sa se va adresa Consiliului de Securitate al ONU, protestand fata de militarizarea Atlanticului de Nord, fapt care implica un mare risc pentru securitatea internationala, anunta CNN.

SUA va construi din nou reactoare nucleare, dupa o pauza de 26 de ani. Autoritatile federale din SUA au dat unda verde pentru constructia de reactoare nucleare, pentru prima data din anul 1986. Comisia de Reglementare Nucleara (NRC) a aprobat construirea si punerea in functiune a reactoarelor trei si patru ale centralei Vogtle, din statul Georgia. Reactoarele de tip AP1000 vor fi dezvoltate de catre producatorul japonez Toshiba. Acordul a fost semnat in ciuda opozitiei presedintelui NRC, Gregory Jaczko. Acesta a declarat ca nu sustine aceasta autorizatie din cauza incidentelor de la centrala nucleara de la Fukushima, informeaza AFP.

Rusia: Ghenadi Ziuganov doreste unirea functiilor de presedinte si premier. Candidatul Partidului Comunist la alegerile prezindentiale din Rusia, Ghenadi Ziuganov, a declarat joi ca daca va fi ales, ar dori sa uneasca functia de presedinte cu cea de prim-ministru. Functia de presedinte-premier ar urma sa fie temporara, determinata de criza economica grava cu care se confrunta Rusia, ar ajuta seful statului sa tina o evidenta mai stricta asupra economiei. Liderul Partidului Conservator nu a specificat pentru ce perioada ar trebui ca cele doua posturi sa ramana unite. Vladimir Putin este favoritul alegerilor prezidentiale care se vor desfasura in Rusia la 4 martie, cand se va lupta pentru functie cu Ziuganov si inca trei candidati, ascrie Ria Novosti.

Fratia Musulmana vrea sa conduca noul guvern Egiptean. Un purtator de cuvand al Fratiei Musulmane, partid care domina Parlamentul Egiptului, a declarat ca guvernul interimar ar trebui demis si inlocuit cu un cabinet format de Fratie, dupa ciocnirile care au avut loc in timpul unui meci de fotbal. Mahmoud Ghozlan considera ca incidentul in care si-au pierdut viata 70 de persoane dovedeste ca actualul guvern a esuat in gestionarea situatiei tarii. Pe 11 februarie 2011, regimul Hosni Mubarak era inlaturat de la putere. La un an de la acest eveniment, fostul presedinte este judecat, iar Egiptul isi cauta calea intre structurile militare contestate, intre islamistii care au castigat alegerile si revolutionarii care inca sunt mobilizati, anunta AFP.