Referendumul pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu tine capul de afis al ziarelor. EVZ.ro noteaza ca: Antena 3, marea intoxicare: CIFRA scoasa din burta care sa acopere FRAUDA la referendum. In disperare de cauza, Antena 3 lanseaza o diversiune periculoasa: anunta pe surse ca prezenta la vot la ora 19.00 este de 35,7%, dupa ce estimarea oficiala a BEC, valabila pentru ora 17.00, prezenta o prezenta de doar 26,89%. Altfel spus, in doua ore s-ar fi adaugat aproape 9 precente, tot atat cat in primele trei ore de votare de dimineata. Traian Basescu: SUNT MAI PUTERNIC CA NICIODATA. BEC a confirmat, REFERENDUMUL NU ESTE VALID, titreazaGandul relatand cuvintele presedintelui suspendat, Traian Basescu, dupa prezentarea rezultatelor partiale privind prezenta la referendum.Adevarul publica ce efecte pe termen lung va avea referendumul. Romania Libera vorbeste pe larg despre discursul presedintelui Traian Basescu si ce le cere acesta celor din USL pentru a putea conlucra. Jurnalul National citeaza pe Dan Sova care sustine ca Traian Basescu nu se va mai intoarce la Cotroceni.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

HARTA EVREILOR: Cati mai sunt in lume si unde locuiesc. Iudaismul cunoaste o neasteptata revitalizare, conform unui raport al revistei The Economist. Harta si graficul de mai jos prezinta locurile in care sunt cele mai mari comunitati de evrei si cum cum s-au schimbat in ultimul secol. In 1939, in lume existau 16,5 milioane de evrei, in timp ce in anul 1900 numarul acestora era de 10,6 milioane scrie The Economist. La sfarsitul Celui De-Al Doilea Razboi Mondial, nazistii au eliminat o treime din evrei, anunta Capital.

EROU EVZ. Laurentiu, eroul care vrea sa aduca painea tinerilor cu sindrom Down si autism. Nu este brutar si nici macar nu se pricepe sa framante aluatul, dar cu toate acestea a pus umarul la construirea unei brutarii ecologice pentru 33 de tineri cu dizabilitati mintale. Laurentiu Ionescu (38 de ani), unul dintre angajatii asociatiei "Prietenia", povesteste cum este sa lupti zi de zi pentru cei pe care societatea ii vrea invizibili: oameni cu sindrom Down si retard mintal, conform EVZ.ro

Declaratii dupa vot. Ce au declarat dupa votul de duminica principalii actori ai ultimelor evolutii politice de la Bucuresti. Traian Basescu a declarat duminica seara, la ora 23.00, ca "romanii au respins lovitura de stat a celor 256 de parlamentari condusi de Ponta si Antonescu". Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat duminica seara, la Palatul Cotroceni, ca "astazi a fost o zi mare, pentru ca romanii cu drept de vot au vorbit puternic, raspicat, asa cum vorbesc natiunile care au cu adevarat vocatia democratiei" si a asigurat ca va astepta in "mod democratic, civilizat, rezultatele oficiale de la BEC, vom astepta si respecta cu totii decizia CCR", conform Deutsche Welle.

Cum ti-ar fi putut aduce referendumul o zi de cazare gratuita pe litoral. Ziua referendumului nu a fost lipsita de reclamatii privind fraudele si ilegalitatile comise de o parte sau de alta a taberelor politice. O zi de cazare gratuita au fost anuntati ca primesc turistii care au votat in sectia electorala amenajata in cadrul Hotelului Flora din Mamaia, potrivit unei sesizari a PDL Constanta. "La sectia organizata la Restaurantul Cleopatra, alegatorul primeste o masa gratuita in masura in care face dovada exercitarii dreptului de vot. La nivelul sectiei din complexul Aqua Magic alegatorii au acces gratuit daca voteaza la cabina de vot existenta in interior. Daca refuza sa voteze, vor plati contravaloarea biletului", se arata intr-un comunicat al democrat-liberalilor constanteni, anunta Romania Libera.

Doamna prefect a stins camerele video. Prefectul Capitalei, Georgeta Gavrila, le-a cerut tuturor primarilor de sector sa intrerupa camerele de supraveghere video, pe perioada desfasurarii referendumului. Gavrila le-a trimis edililor o adresa prin care le-a solicitat ca nicio camera sa nu functioneze in sectiile de votare organizate in unitatile de invatamant din Bucuresti. In documentul primit de primari se arata cum Georgeta Gavrila interzice filmatul in sectiile de votare: ¬Opriti camerele de supraveghere din unitatile de invatamant", conform Adevarul.