Dezbatere cu scantei la Primarie pe tema maidanezilor. "Vreti sa omorati bietele animale ca in lagarele de concentrare". Primaria Capitalei a fost vineri pentru mai mult de trei ore scena unor momente "artistice" dedicate cainilor fara stapan din Bucuresti. Peste 50 de persoane de varsta a treia si reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale au participat la dezbaterea publica organizata de primarie pentru cele trei proiecte de hotarari prin care se urmareste externalizarea serviciilor de sterilizare a maidanezilor din Capitala, dar si a celor de prindere a patrupedelor. Primaria Capitalei, prin Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor(ASPA), si-a justificat aceasta masura prin lipsa personalului calificat. In loc sa participe la dezbatere si sa vina cu solutii, iubitorii de animale prezenti in sala au cerut cuvantul pentru a-I jigni pe cei care au organizat dezbaterea public, scrie Gandul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Cele mai bune scoli de medicina din lume. Putine profesii sunt la fel de grele si respectate ca cea de medic, asa ca si educatia primita trebuie sa fie pe masura. Healthcare Global a alcatuit un top al celor mai bune facultati de medicina din lume, iar majoritatea sunt in Statele Unite ala Americii. Facultatea de Medicina Harvard. Harvard este unul dintre cele mai prestigioase branduri din educatie, iar in ceea ce priveste cercetarea, este cea mai de incredere institutie din lume. In clasamentul anual al celor mai bune universitati din lume, publicat de Universitatea Shanghai Jiao Tong University din China, Harvard figureaza ca cea mai buna scoala medicala din lume, noteaza Capital.

O noua miscare religioasa ia avant in lume. Adeptii ei se opun contraceptiei si considera copiii "sageti in tolba" razboinicilor Domnului. Miscarea crestina evanghelica ai carei adepti evita contraceptia si incurajeaza cuplurile sa aiba cat mai multi copii se raspandeste, treptat, in lumea intreaga, dar cei mai multi adepti se gasesc in SUA si Marea Britanie. "The Quiverfull" (n.r.: "tolba plina"), asa cum a fost denumita miscarea, s-a inspirat din Psalmul 127, unde copiii sunt comparati cu sagetile folosite in razboi. "Ca sagetile in mana unui razboinic, asa sunt copiii facuti la tinerete. Ferice de omul care isi umple tolba de sageti cu ei! Caci ei nu vor ramane de rusine, cand se vor lupta cu vrajmasii lor". Adeptii miscarii cred in renuntarea la toate mijloacele de contraceptie si sustin ca trebuie sa accepte cati copii le ofera Domnul, in semn de ascultare faa de divinitate, dar si ca o incercare de a asigura viitorul credintei, informeaza Adevarul.

DW: Granitele libertatii presei. Tarile occidentale par a fi garantul democratiei. Si totusi, in multe dintre acestea, jurnalistii sunt urmariti de serviciile secrete. Este un astfel de lucru posibil si in Germania? In replica la decizia autoritatilor americane de filare a jurnalistilor agentiei de presa Associated Press, Procurorul General al SUA, Eric Holder, a declarat ca "a existat o scurgere serioasa de informatii, care ar fi putut pune in pericol poporul american". Pornind de la aceasta premisa, serviciile secrete americane au interceptat telefoanele jurnalistilor AP, dorind astfel sa afle care sunt sursele acestora.Reactia gazetarilor in acest caz a fost, nu doar in Statele Unite, ci si in Europa, extrem de puternica. In Germania, de pilda, Asociatia Jurnalistilor a catalogat actiunea de interceptare a ziaristilor AP drept "un atac impotriva libertatii presei", cu atat mai grav cu cat, spun reprezentanti asociatiei, fara surse - deseori anonime - orice investigatie jurnalistica devine extrem de dificila, noteaza Deutsche Welle.

Harta care loveste in credinta ca poporul roman este primitor si ospitalier. Pe cine nu ai vrea sa ai drept vecin? Romania este unul dintre cele mai rasiste state din Europa, insa pe plan international se claseaza la jumatatea topului in ceea ce priveste toleranta rasiala, reiese dintr-un infografic realizat de Washington Post, pe baza sondajului global World Values Survey (valorii lumii n.r.). Nivelul rasismului cetatenilor unui anumit stat a fost calculat in functie de raspunsul la intrebarea "pe cine nu ai vrea sa ai drept vecin". Procentul persoanelor care au raspuns "o persoana de o rasa diferita" este indicatorul folosit pentru realizarea hartii. Tarile latine si cele anglo-saxone au obtinut cele mai bune punctaje, fiind unele dintre cele mai tolerante state din lume din acest punct de vedere. Marea Britanie si toate vechile sale colonii, respectiv Statele Unite, Canada, Australia si Noua Zeelanda, precum si statele din America Latina sunt cele mai tolerante din lume, scrie Gandul.

Ministerul Sanatatii despre criza din maternitati: "Banii sunt aceiasi ca anul trecut". Dupa ce managerii mai multor manternitati din tara s-au plans ca nu au primit bani pentru programul de prevenire a mortalitatii infantile, Ministerul Sanatatii sustine ca fondurile sunt la acelasi nivel ca anul trecut. Fondurile se regasesc in noul program al Ministerului Sanatatii de sprijin a sectiilor de ATI, care includ si sectiile de terapie intensiva nou-nascuti. "Ministerul Sanatatii informeaza ca fondurile destinate pentru achizitionarea medicamentelor, a reactivilor si a materialelor sanitare necesare asistentei medicale a prematurilor sunt aceleasi ca anul trecut", se arata in informarea transmisa de MS, scrie EVZ.

Suntem pe locul 5 la discriminarea homosexualilor. Vezi prin ce trece un gay in Romania. Ce spun autoritatile. Jumatate din populatia gay din Romania se simte discriminata in societate si la locul de munca, iar 47% dintre gay se confrunta cu acest fenomen la nivelul Uniunii Europene, arata raportul Agentiei pentru Drepturi Fundamentale (FRA), lansat vineri, de Ziua Internationala impotria Homofobiei. Romania se afla pe locul al cincilea, impreuna cu Bulgaria si Italia (54%), in fruntea tarilor unde minoritatile sexuale se simt discriminate, arata raportul Agentiei pentru Drepturi Fundamentale.. In fata noastra, se situeaza Cipru (56%), Polonia (57%), Croatia (60%) si Lituania (61%). Tara in care persoanele LGBT se simt cel mai putin discriminate este Olanda (30%)."54% dintre respondentii LGBT romani au declarat ca s-au simtit discriminati sau hartuiti in ultimul an, informeaza Romania Libera.