Procurorii anticoruptie l-au trimis in judecata pe colonelul in rezerva Corneliu Paltanea, fost sef al SRI Prahova, dupa ce denuntatorul sau le-a povestit anchetatorilor cum a fost pacalit de inaltul ofiter al Serviciului Roman de Informatii. Denuntatorul sustine ca a devenit ofiter acoperit al SRI in 1991, dupa ce a luat in locatie de gestiune vilele de lux Vanatorul si Caprioara de la Cheia, folosite pana atunci de nomenklatura de la Bucuresti. Potrivit acestuia, colonelul Paltanea, proaspat numit atunci sef al SRI Prahova, i-ar fi propus sa devina ofiter acoperit si, in schimb, sa poata folosi gratuit cele doua vile de cate ori avea nevoie. Denuntatorul, protejat de anchetatori, s-a hotarat abia in 2007 sa vorbeasca despre trocul pe care l-a acceptat la inceputul anilor ’90, fiind nemultumit ca a fost trecut in rezerva in mod abuziv. Astfel, omul de afaceri devine martor important al unei anchete cu ramificatii mai complicate.

Potrivit celor declarate procurorilor anticoruptie, denuntatorul sustine ca, dupa patru ani de cheltuieli extravagante facute dupa 1991 de seful SRI Prahova la vilele sale de lux Caprioara si Vanatorul, nu mai facea fata din punct de vedere financiar. In consecinta, i-a cerut, se pare, lui Paltanea ajutorul pentru rezolvarea balantei de plati. Fostul sef al SRI Prahova i-a facilitat astfel in 1995 un contract cu ONT Carpati, prin care sa tina ocupata vila Caprioara, fiindca intre timp Vanatorul fusese distrusa intr-un incendiu.

In 1999, denuntatorul cumpara de la FPS vila Caprioara. Acesta este si momentul in care se strica "relatiile" dintre cei doi, iar Paltanea ar fi facut demersuri in urma carora denuntatorul a pierdut vila. Ca represalii, fostul sef al SRI Prahova ar fi cerut trecerea in rezerva a denuntatorului pe motiv ca ar fi "innebunit". Ordinul de trecere in rezerva a parvenit telefonic de la generalul Vasile Lupu, fost adjunct al SRI fara nici un fel de investigatii medicale. Caracterul abuziv al trecerii in rezerva a fost demonstrat in 2001, moment in care Paltanea a fost destituit, iar martorul reincadrat ca ofiter.

Procurorii au contabilizat sumele luate ca mita de Paltanea, respectiv 22.000 dolari si 180 milioane de lei. Pentru recuperarea acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra locuintei. Procesul se va judeca de Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti.

Romania Libera