Cresterea salariilor profesorilor anuntata in urma cu o zi de sindicalistii din invatamant nu va aduce prea multi bani in buzunarele profesorilor, potrivit unui articol publicat de Pro TV, in care se arata ca, de fapt, la 1 ianuarie 2015 vor creste salariile brute cu 25%, insa aceasta majorare va fi "inghitita" aproape total de trecerea contributiilor de la angajator la angajat.

In plus, scutirea de impozit pentru lefurile sub 2.000 de lei, promisa de PSD in programul de guvernare, nu se mai aplica, potrivit sursei citate.

Informatia a fost confirmata si de sindicalisti, arata Pro TV:

Anton Hadar, presedintele Federatiei "Alma Mater": "La prima crestere salariala din 2018, cele 25 de procente care se vor da tuturor bugetarilor vor fi acoperitoare pentru noua strategie a modului de impozitare"

Pro TV face si un calcul concret: pentru un profesor cu vechime de 40 de ani si cu un salariu de 2.770 de lei in mana acum, cresterea fata de salariul actual va fi de doar 117 lei la 1 ianuarie, de 5 ori mai mica decat cea promisa.

"Artificiul facut de Executiv este urmatorul: prin preluarea contributiilor la angajat, la un salariu brut de 2000 de lei de exemplu, salariul net creste doar cu doua procente. Creste, in schimb, brutul, adica angajatul va trimite mai multi bani statului, iar angajatorul doar va calcula, retine si vira aceste dari. Alta veste proasta a venit si pentru cei peste 1,4 milioane de romani care au salariile sub 2.000 de lei si pentru care Guvernul PSD promitea impozit ZERO de la 1 ianuarie: masura nu se mai aplica.

Anton Hadar, presedintele Federatiei "Alma Mater": "Din gura domnului ministru Misa am aflat astazi ca nici cei care au salariul minim se pare ca nu vor fi scutiti de un mic impozit."

Citeste restul articolului pe Stirile Pro TV.